2024. április 20. - Tivadar

A parlamenti pártok idén sem ünnepelnek közösen

Hasonlóan az elmúlt évek nemzeti ünnepeihez, idén augusztus 20-án sem ünnepelnek közösen a parlamenti pártok.
2008. augusztus 19. kedd 18:03 - Hírextra
A Fidesz és KDNP - ahogyan korábban - most sem vesz részt azokon a rendezvényeken, ahol Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ott lesz. Így az ellenzéki pártszövetség nem képviselteti magát a reggeli zászlófelvonáson és délután a Külhoni Művészeti Fesztiválon a Nemzeti Táncszínházban sem, ahol Gyurcsány Ferenc köszöntőt mond, illetve átadja a Kisebbségekért Díj Külhoni Magyarságért Tagozatának kitüntetéseit.

A két ellenzéki párt ugyanakkor ott lesz az augusztus 20-i tisztavatáson a Hősök terén; a Fideszt itt Csampa Zsolt, a honvédelmi bizottság tagja, a kereszténydemokratákat pedig Simicskó István, a nemzetbiztonsági bizottság elnöke képviseli.

Szintén megjelennek a Parlamentben, ahol Sólyom László köztársasági elnök átadja az állami kitüntetéseket, a Fidesztől Rogán Antal V. kerületi polgármester, a KDNP-től pedig Harrach Péter alelnök vesz részt az eseményen.

A zászlófelvonáson - a kormánypárt MSZP mellett - képviselteti magát az SZDSZ és az MDF; a liberálisok nevében Fodor Gábor pártelnök, az MDF-től pedig Pettkó András frakcióvezető-helyettes lesz ott a Kossuth téren. Pettkó András képviseli az MDF-et a tisztavatáson és Gyurcsány Ferenc délutáni beszédén is, míg Dávid Ibolya, az MDF elnöke az állami kitüntetések átadásán vesz részt.
A fideszes politikusok közül Navracsics Tibor frakcióvezető Balatonfüreden, Pelczné Gáll Ildikó alelnök Cegléden, Varga Mihály alelnök pedig Egerben mond beszédet az ünnepen. A KDNP nevében Semjén Zsolt elnök Kalocsán, Harrach Péter alelnök pedig egy budapesti ünnepségen szólal fel.

A demokrata fórum nevében Herényi Károly frakcióvezető Makón mond ünnepi beszédet, az SZDSZ és az MSZP pedig nem tart külön ünnepséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását