2024. március 29. - Auguszta

Meghosszabbították a BKV-bérletek érvényességét

A BKV Zrt. "arra törekszik, hogy a januári sztrájk miatti 3 napos kompenzációt a lehető legtöbben igénybe vehessék". Ennek érdekében társaság március 3-áig meghosszabbítja a február 28-án, március 1-jén vagy március 2-án lejáró bérletek érvényességét - áll az MTI-hez eljuttatott közleményben.
2010. március 1. hétfő 09:44 - HírExtra
Mint olvasható, a hosszabbítás a Budapest-bérletekre, a környéki helyi, valamint a környéki 5 és 10 kilométeres - teljes és kedvezményes árú - bérletekre egyaránt vonatkozik.

HÉV-bérletekre és a jelenleg érvényben lévő kétheti és negyedéves bérletekre nem érvényes a rendelkezés. A HÉV-bérletekre egyébként sem érvényes a 3 nap jóváírás, a kétheti és negyedéves bérletek pedig minden esetben érvényesül a kompenzáció a naptártól függetlenül - írták.

A közlés szerint az intézkedés oka, hogy a január 26-a és január 30-a között lejáró bérlettel rendelkező utasok "a januári sztrájk miatt adott három napos kompenzációt a következő hónapban különben nem tudnák érvényesíteni, hiszen a február csupán 28 napos".
Az érvényességi idő hosszabbításával kapcsolatban az utasoknak nincsen teendője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

banhegyi
2010. március 1. 10:10
Gondolom sokat törték a fejüket a BKV-nál, hogy hogyan lehetne olyan kompenzációt adni, amit a utazást valóban kifizető (ők a munkavállalók) nem tudnak igénybe venni. Mivel a BKV-nak is vannak külsős alvállalkozói, ezért jól tudják, hogy a hónap első, második napján le kell adni az előző havi bérletet, hogy azt elszámolják a fizetésnél.
Így gyakorlatilag, nagyon kevés munkavállaló tudja megengedni magának a következő hónap 3.-áig történő bérlethasználatot.
Azaz, "Nesze neked semmi, fogd meg jól".
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását