2024. április 27. - Zita
A szocialisták európai parlamenti (EP-) frakciója közleményben ítélte el szerdán a magyar médiatanács döntését, amely - mint írták - megfosztotta a Klubrádiót műsorszórási jogától.
2011. december 21. szerda 16:44 - HírExtra
"Jó ideje ez volt az egyetlen olyan országos rádiócsatorna, amelyet a magyar kormány nem tudott politikailag befolyásolni. A rádió gyakran fogalmazott meg bírálatot a kormányzati intézkedésekkel kapcsolatosan. Jogos a gyanú, hogy a Klubrádiót elfogult pályázati eljárásban számolták fel" - nyilatkozott Hannes Swoboda, a szocialista EP-frakció helyettes vezetője.

Szerinte a döntés ellentétes az uniós alapjogi chartában megfogalmazott értékekkel, és "a csatorna megszüntetése igazi példája a 2010 decemberében elfogadott médiatörvény kártékony hatásának, amely a kormánynak kizárólagos jogot adott."

Az európai szocialisták frakciója a döntés felülvizsgálatára szólította fel a magyar médiatanácsot. Kérte továbbá, hogy új pályázatot írjanak ki, és az európai normáknak megfelelően biztosítsák a teljes átláthatóságot.

Külön közleményt adott ki az ügyben Tabajdi Csaba, az MSZP EP-delegációjának vezetője. Ebben ő is elítélte a Klubrádió felszámolását, és úgy fogalmazott, hogy "megszüntetik az utolsó, kormánytól független rádióadót". Szerinte a mostani döntéssel "a kormány célja az, hogy a magyar állampolgárok kizárólag a Fidesz vezérelte médiából kapjanak cenzúrázott híreket".

A szocialista EP-képviselők - derült ki Tabajdi Csaba közleményéből - tájékoztatják az Európai Parlament tagjait "a független média elhallgattatásának tényéről". A magyar szocialista EP-delegáció csatlakozik a Mesterházy Attila MSZP-elnök által támogatott felhíváshoz, és Brüsszelben is aláírásgyűjtésbe kezd a Klubrádió felszámolása ellen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását