2024. május 13. - Szervác, Imola

Esküt tett a "helyettes szavazó" utódja

Hétfőn letette képviselői esküjét a Parlamentben Bodó Imre, aki a képviselőtársa helyett is szavazó Kispál Ferenc, fideszes képviselőt váltja az Országgyűlésben.
2007. november 20. kedd 06:40 - Hírextra
Kispál Ferenc fideszes országgyűlési képviselő azután mondott le mandátumáról, hogy az egyik napilap nyilvánosságra hozta, hogy Kispál Ferenc egy júniusi szavazáson először saját szavazógombját nyomta meg, majd többször is padtársa Nagy Sándor helyett is szavazott, aki éppen akkor nem ült bent a teremben.

Az esetet mobiltelefonnal rögzítették és az internetre is felkerült. Kispál Ferenc először tagadta, hogy más helyett szavazott volna. Azt mondta: lehet, hogy az amatőr felvételen az látszik, amikor kinyomja a mobiltelefonját.

Bodó Imrét, Tiszasziget polgármesterét a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) jelölte Kispál helyére, a Fidesz és a Magosz választási megállapodása alapján a Magosznak öt parlamenti helye van a Fidesz-frakcióban. Mivel Kispál Ferencet is ők delegálták, utódjára is a MAGOSZ tett javaslatot.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását