2024. április 26. - Ervin

Tudomány a Lánchídon

A legérdekesebb magyar találmányok, így az első magyar holdjáró, a Puli Space, az első hazai műhold, a Masat-1 és a Gömböc mutatkoznak be szombaton délután négytől a Tudomány hídján, amelyet idén első ízben rendeznek meg.
2011. szeptember 17. szombat 13:04 - HírExtra
Az eseménynek a Lánchíd és a Széchenyi tér ad otthont. A Tudomány hídja fővédnöke Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter, a rendezvény együttműködő partnerei egyebek közt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, az Óbudai Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Kecskeméti Főiskola, a Hungarofest, a Csodák Palotája, a Magyar Földrajzi Társaság, az Informatikai Vállalkozások Szövetsége.

Az esemény fő célja, hogy izgalmas tudományos és technikai bemutatókkal, látványos természettudományos kísérletekkel és programokkal felkeltse a látogatók, különösen a fiatalok érdeklődését a műszaki és természettudományok iránt.

A Lánchíd szektorokra osztva egy-egy önálló tudományterületet mutat majd be. A programok között helyet kapnak egyebek mellett a csillagászathoz és űrkutatáshoz, az informatikához, kémiához, fizikához és az alternatív energiafelhasználáshoz kapcsolódó területek. Az érdeklődők sok egyéb mellett holdkőzeteket vizsgálhatnak, tésztahidat építhetnek, s részt vehetnek űrrepülő- és ejtőernyős teszteken is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását