2024. május 6. - Ivett, Frida

Lángol egy gázvezeték Miskolcon

Többméteres lánggal ég egy gázvezeték Miskolcon a Városház téren; a szomszédos épületek védelmét a tűzoltók biztosítják.
2011. szeptember 15. csütörtök 10:39 - HírExtra
Bódi Zoltán, a miskolci tűzoltóság szóvivője közölte: még vizsgálják, hogy miért lobbant be a gázvezeték. Jelenleg a szomszédos épületeket hűtik, hogy ezekben ne essen kár, illetve több embert kihoztak a környékbeli lakásokból.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta: a Széchenyi utca egyik épületénél a Tigáz szakemberei dolgoztak, amikor belobbant a gáz.
A munkások közül ketten megsérültek, a mentők ellátják és kórházba szállítják őket - fűzte hozzá

Jelenleg a gázcsőszakasz kizárása zajlik - ez több óráig eltart majd -, hogy ne történjen sorozatos berobbanás. A városháza és a megyeháza épületeit is kiürítették, egészen a Pátria-tömbig - részletezte.

A polgármesteri hivatal dolgozói a Miskolc Holding Zrt. épületében kaptak helyet, ideiglenesen ott végzik a munkát.

A belobbanáskor a vezeték többméteres lánggal égett, a tüzet még nem oltották el. A gázszolgáltató szakemberei most egy csapot próbálnak behelyezni, hogy így oldják meg a kizárást, ha ez nem sikerül, az egész vezetéket lezárják.

A veszély elhárításáig a Tiszai pályaudvar és a Thököly út között villamospótló autóbuszok közlekednek az éjszakai villamospótló járatok útvonalán - tájékoztatta a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. az MTI-t.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását