2024. május 4. - Mónika, Flórián

Határőrt akartak megvesztegetni

Egy határőrt próbált megvesztegetni az a két Magyarországra a zöldhatáron keresztül érkező szerb férfi, akiket jogerősen egy év felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott a Csongrád Megyei Bíróság - tájékoztatta Cseh Attila, a bíróság elnökhelyettese szerdá
2007. november 28. szerda 16:17 - Hírextra
Az ítélet szerint a két szerb állampolgárságú férfi november 23-án éjszaka a zöldhatáron lépett magyar területre Röszke térségében. A vádlottak négy további társukkal taxival akartak Szegedre utazni, azonban Röszke területén a Kiskunhalasi Határőr Igazgatóság járőre közúti ellenőrzés céljából megállította őket.

Az ellenőrzés során Dragon Jovanovic rábírására Petar Novakovic 100 eurót adott át az intézkedő határőrnek annak érdekében, hogy a hivatali kötelezettségét megszegve őket intézkedés nélkül továbbengedje. A határőr a vádlottak cselekményét jelentette.

A bíróság jogerősen hivatali vesztegetés bűntettében mondta ki bűnösnek a két férfit, Dragon Jovanovic esetében felbujtói minőségben. A bíróság mindkét vádlottat egy év börtönre és mellékbüntetésül a Magyar Köztársaság területéről három év időtartamra történő kiutasításra ítélte azzal, hogy a vádlottakkal szemben kiszabott szabadságvesztés végrehajtását két év időtartamra felfüggesztette – közölte a bírósági szóvivő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását