2024. április 25. - Márk

Szélviharral ér véget a hőség

Heves zivatarokra és komoly szélviharra kell számítani szombat késő délutántól a Dunántúlon az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint. A széllökések sebessége 100 kilométer/óra körül is lehet. Ezzel véget ér a napok óta tartó hőség.
2011. augusztus 27. szombat 11:11 - HírExtra
Az OMSZ honlapján közzétett figyelmeztető előrejelzés szerint szombat késő délutántól, estétől véget vet a kánikulának egy nyugat felől érkező hidegfront, amely éjfélig várhatóan eléri a Duna vonalát. A hidegfront érkezésével a Dunántúlon egyre többfelé viharossá fokozódik az északnyugatira forduló szél, hirtelen szélerősödés várható. A lökések sebessége meghaladhatja a 80-100 kilométer/órát, erre a legnagyobb esély a Kisalföldön, valamint a Bakony és a Balaton környékén van. A Duna vonalában és attól keletre várhatóan 70 kilométer/óra közelében vagy az alatt maradnak a legerősebb széllökések.

Heves zivatarok is várhatók, a legnagyobb valószínűséggel a Nagykanizsa-Siófok-Komárom vonaltól nyugatra. Jégeső is hullhat. A középső országrészben sem zárható ki zivatar az éjszaka.
Vasárnapra megszűnnek a zivatarok, mérséklődik a szél, és véget ér a hőség - közölte a meteorológiai szolgálat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását