2024. május 7. - Gizella

Életképtelen a kormány gazdaságpolitikája?

Az LMP szerint a kabinetnek jól felfogott érdeke, hogy figyelembe vegye azoknak "a Fidesz-holdudvarhoz" tartozó közgazdászoknak a véleményét, akik "éles kritikával illetik, sőt egyenesen életképtelennek ítélik a kormány gazdaságpolitikáját".
2011. augusztus 27. szombat 11:32 - HírExtra
Vágó Gábor, az LMP szóvivője, országgyűlési képviselő és Szabó Zsolt, a párt választmányi tagja, fejlesztéspolitikai szakszóvivő az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében idézi Mellár Tamás közgazdásznak, a Központi Statisztikai Hivatal volt elnökének a Magyar Nemzetben megjelent pénteki írását a kormány által alkalmazott gazdaságpolitikáról, miszerint az megbukott.

Ad hoc, szakmailag igazolhatatlan döntésekről, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter megvalósíthatatlan elképzeléseiről nyilatkozott a napokban Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere is, korábban pedig Bod Péter Ákos volt jegybankelnök és Széles Gábor vállalkozó "kongatta meg a vészharangot" - sorolta a két ellenzéki politikus, hozzátéve: pártjuk korábban is határozottan állította, hogy a jobb módúaknak nyújtott adócsökkentés nem fogja felpörgetni a gazdaságot.

Az LMP szerint "a kormánynak ideje lenne leszállni a magas lóról, és belátni, hogy azonnali irányváltásra van szükség". A párt bízik abban, hogy a kabinet az államháztartás és a gazdaság összeomlásának elkerülése érdekében hajlandó lesz tárgyalásokat kezdeni a parlamenti pártokkal egy válságkezelési csomag összeállításáról - közölte Vágó Gábor és Szabó Zsolt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását