2024. május 15. - Zsófia, Szonja

KIM: nem kell kormánymegbízott Esztergomnak

Nem indokolt kormánymegbízott kinevezése Esztergomban - reagált a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) Tétényi Éva független esztergomi polgármester csütörtöki közleményére, amely szerint megszűnhet a közigazgatás szeptembertől Esztergomban, amennyiben addig nem érkezik kormánybiztos a városba.
2011. augusztus 11. csütörtök 14:20 - HírExtra
A KIM közleménye felhívja a figyelmet arra, hogy a Bertalan Judit kormánymegbízott által vezetett Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal és Tétényi Éva között folyamatos a párbeszéd, ezért nem indokolt a kinevezés.

A polgármester az MTI-vel csütörtökön közölte: az esztergomi polgármesteri hivatal összeomlása már az előző városvezetés idején elkezdődött, mivel több osztály élén már akkor sem volt megfelelő szaktudású vezető, illetve megbízott vezetők látták el a szakmai feladatokat. Ez a folyamat a tavaly októberi választások óta felgyorsult.

"Több hónapja jelzem, hogy a közigazgatás is megszűnhet Esztergomban. Ez szeptembertől meg is valósul, hiszen a jegyző szülési szabadságra készül, az aljegyző és jegyzői iroda vezetője más településeken vállalt felelős megbízatást, valamint tovább folytatódik a szakemberek elvándorlása a hivatalból" - áll a közleményében.

Tétényi Éva emlékeztetett arra, hogy július 13-án azért fordult hivatalos levélben Navracsics Tibor miniszterelnök-helyetteshez, a KIM vezetőjéhez, hogy fontolja meg egy kormánybiztos kijelölését. A tárca ezután közleményben tudatta, hogy szükségtelennek tartja kormánymegbízott kinevezését a városban. A tárca augusztus 4-i közleményében az is állt: erre vonatkozó megkeresés az illetékes államtitkárság tájékoztatása szerint a minisztériumba nem is érkezett.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását