2022. július 2. - Ottó

Iszapömlés: a MAL állami felügyelete siker

Sikeresnek értékelte a katasztrófavédelmi kormánybiztos a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. állami felügyeletét, amely június 30-án véget ér; Bakondi György ezt a vörösiszap-katasztrófával összefüggő munkájáról beszámoló sajtótájékoztatón mondta hétfőn.
2011. június 27. hétfő 12:34 - HírExtra
Értékelése szerint Kolontár térségében a jövőben már nem kell jelentős ökológiai kockázattal számolni, a Mal Zrt. sikeres technológiaváltást hajtott végre, meg tudta őrizni piaci pozícióit. Ez alapján a cég állami felügyeletet - amelyről tavaly októberben, a katasztrófa után döntött a parlament - sikeresnek vélte, amely elérte céljait. A társaság felügyelete június 30-án véget ér, és visszakerül a magántulajdonosokhoz - közölte. Ezzel a nappal lejár a veszélyhelyzet is.

A Mal Zrt. Ajka melletti egyik iszaptározójának gátja tavaly október 4-én szakadt át. Egymillió köbméternyi vörösiszap ömlött ki, az áradás három települést - Devecser, Kolontár, Somlóvásárhely - öntött el. A szerencsétlenség következtében tízen meghaltak, több mint százhúszan megsérültek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását