2024. április 19. - Emma

Eldől az FKF sorsa?

Meghozhatja a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. szétválásához szükséges végső tulajdonosi döntéseket a Fővárosi Közgyűlés a jövő szerdai ülésén.
2011. június 17. péntek 20:10 - HírExtra
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) honlapján olvasható javaslat szerint az FKF-ből kiváló közútfenntartási és üzemeltetési ágazat az újonnan megalakuló BKK Közút Zrt.-hez tartozik majd; a társaság a BKK szakmai, és év végéig tulajdonosi irányítása alatt fog működni. A hulladékkezelés és a köztisztasági feladatok az anyacégnél, vagyis a közterület-fenntartónál maradnak.

A szétválással kapcsolatos előkészítő munka már tavaly októberben megkezdődött, március végén pedig a Fővárosi Közgyűlés elfogadta a közútfenntartási ágazat kiválásához szükséges könyvvizsgálót; továbbá döntött a létrejövő társaság cégformájáról.

A szerdai ülésen elfogadhatják a vagyonmérleg tervezeteket, a szétválási okiratot és a cégalapító okiratot, valamint döntés születhet a személyi kérdésekben.

A BKK Közút Zrt. október 1-jével alakulhat meg; feladatai között szerepelnek egyebek mellett a burkolatfenntartási és -javítási munkálatok, a főbb fővárosi útfelújítások, a hidak és aluljárók üzemeltetése és forgalomtechnikai üzemeltető feladatok ellátása.

György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes javaslatáról zárt ülésen döntenek a képviselők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását