2024. április 26. - Ervin

A leggólerősebb támadóink nem játszanak

A magyar labdarúgó-válogatott kedden este Európa-bajnoki selejtezőn lép pályára San Marinóban; a két együttes tavaly októberi mérkőzésén összesen hat gólt szerzett támadók, Szalai Ádám, Rudolf Gergely és Gera Zoltán sérülés miatt nem játszhatnak.
2011. június 6. hétfő 13:11 - HírExtra
A miniállam csapata a Puskás Stadionban kiütéses, 8-0-s vereséget szenvedett a legutóbbi összecsapáson, Szalai három, Rudolf kettő, Gera pedig egy gólt szerzett. A csatárokat ezúttal az öt év után ismét meghívott Szabics Imre, valamint Németh Krisztián és Tököli Attila helyettesítheti.

Egervári Sándor szövetségi kapitány tanítványai múlt pénteken Szabics találatával idegenben 1-0-ra legyőzték Luxemburgot, s a szakvezető szerint nagyon fontos volt, hogy győzelemmel sikerült felkészülni az Eb-selejtezőre. Egervári a luxemburgiakéhoz hasonló játékra számít San Marinótól, amely az E csoport sereghajtója: eddig mind a hat összecsapását vereséggel zárta, 30 gólt kapott, s egyet sem szerzett.

A magyar csapat eddig háromszor találkozott a San Marinó-i válogatottal, a 2002/03-as Eb-selejtezők során mindkétszer diadalmaskodott, akkor az idegenbeli mérkőzésen 5-0-ra sikerült nyernie, az ötödik találatot Szabics jegyezte.

A magyarok vendégjátékára kedden 20:30 órától kerül sor, az összecsapáson a montenegrói Pavle Radovanovic fújja a sípot.

A csoportban egy hellyel a magyar válogatott előtt álló, jelenleg második svédek a negyedik Finnország legjobbjait fogadják 20 órától.

A várható magyar kezdőcsapat
(az MTI szerint):

Király Gábor - Lázár Pál, Lipták Zoltán, Juhász Roland, Laczkó Zsolt - Koman Vladimir, Elek Ákos, Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs - Szabics Imre, Tököli Attila
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását