2024. május 2. - Zsigmond

Contador őrjöng

A címvédő spanyol Alberto Contador dühöngve fogadta a hírt, hogy a doppingbotrányok miatt az idei Tour de France országúti kerékpáros körverseny szervezői nem adnak indulási engedélyt csapatának, az Astanának.
2008. február 14. csütörtök 18:15 - Hírextra
 A hivatalos döntés szerint az Astana kárt okozott a viadalnak és a kerékpársportnak, mivel két ásza, Alekszandr Vinokurov és Andrej Kasecskin egyaránt fennakadt a doppingellenőrzésen.

"Az Astana a Touron!" - ordította bele könnyeivel küszködve a 25 éves Contador a hazai tévé mikrofonjába a mallorcai viadal negyedik szakasza után, majd későbbi nyilatkozatában leszögezte: a Vuelta és az olimpia az idei fő célja. A spanyol körverseny rendezői már közölték, hogy nincs akadálya a kazah istálló indulásának.

A diszkvalifikáció ellenére ugyancsak kitart az Astanánál a német Andreas Klöden is.

A csapatvezetésben nemrég több személycsere zajlott le, az új igazgató az a Johan Bruyneel lett, aki korábban együtt dolgozott a hétszeres Tour-győztes amerikai Lance Armstronggal.

"A miénkhez hasonló múltú istállók részt vehetnek a Touron, pedig a magunk részéről több mint 460 ezer eurót fordítunk doppingszűrésre" - értetlenkedett a belga menedzser.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását