2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Önkormányzatiság mindenek felett?

Schmitt Pál köztársasági elnök szerint a demokráciának és az önkormányzatiságnak sem lehet alternatívája, a felelős döntéseket ugyanis kizárólag az emberekhez legközelebbi szinteken lehet meghozni.
2011. június 1. szerda 10:56 - HírExtra
Az "agy" és a "test"

Az államfő szerdán, év elején kezdett országjárása ötödik, Tolna megyei állomásán, a szekszárdi közgyűlés ülésén felszólalva úgy fogalmazott, a nagy tervek születhetnek bár Budapesten, azokat végül a legtöbb esetben vidéken kell megvalósítani. Mint mondta, erős Magyarország sem létezhet erős kormány, erős önkormányzatok, valamint erős családok, illetve hitében és önbizalmában is erős emberek tízmilliós közössége nélkül.

Schmitt Pál szerint Szekszárdnak, az ország többi településéhez hasonlóan nehéz feladatot jelent a munkanélküliségi helyzet kezelése, de a helyi önkormányzat vezetőitől azt a tájékoztatást kapta, hogy a város és a megye adósságállománya is kezelhető mértékű.

"Európa visszavár?"

Az államfő követendő példának nevezte a "Szekszárd visszavár" nevű kezdeményezést, amellyel a város arra törekszik, hogy az ideiglenesen máshol tanulni, vagy dolgozni vágyok mihamarabb visszatérjenek, és szülőhelyükön kamatoztassák tudásukat.

A köztársasági elnök a nap folyamán Szekszárdon részt vesz egy rendhagyó osztályfőnöki órán, majd felkeresi a térség egyik legnagyobb munkáltatójának számító Tolnatej Zrt. üzemét, illetve a Takler Pince tulajdonosával is megbeszélést folytat, ezt követően pedig tovább utazik Bátaszékre.

A magyar "first lady"

Schmitt Pált útjára ezúttal is elkísérte felesége, Schmittné Makray Katalin, aki külön programja során egyebek mellett ellátogat a Babits Mihály Emlékházba, valamint a Német Színházba és a Petrits Mézeskalács Múzeumba.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását