2024. április 24. - György

Méregdrága óra viszi a prímet Svájcban

Hárommillió dollárt érő, gyémántokkal kirakott óra is szerepel a svájci Baselworld kiállításon, a világ legnagyobb óravásárán, amelyen az idő mérésének alternatív eszközeként nagy szerephez jutnak az okostelefonok.
2011. március 25. péntek 08:58 - HírExtra
Az Hublot műhelyből származó gyémánt különlegességből mindössze egyetlen darab készült, a gyártó szerint 13 ezer munkaórát emésztett fel, mire az órát megkoronázták az oroszországi Jakutszk gyémántbányájából kikerült drágakövekkel. Az idei Baselworldre 45 ország 1892 kiállítóját várják, a rendezvénynek 160 ezer négyzetméteres terület ad otthont.

A kereskedők mellett hozzávetőleg százezer látogatóra is számítanak, a vásárlók többek között 35 900 dollárért szert tehetnek az Omega Ladymatic órájára vagy éppen a Breguet Type XX 10 hertzes kronográfjára, amelynek ára 23 ezer dollár.

Az idén nagy keresletre számíthat az 1950-es, 1960-as évek klasszikus dizájnja, valamint az 1920-as, 1930-as évek art deco stílusa - vélekedett a Tissot elnök-vezérigazgatója.

Az idő manapság már mindenhol észlelhető - rádiókon, mikrohullámú sütőkön, járműveken és persze a telefonokon -, ez némileg megnehezíti a tradicionális gyártók helyzetét - mutatott rá a Balmain svájci gyártó marketingvezetője, aki szerint egyre nagyobb hangsúlyt kell fektetni az idő mérésének alternatív eszközeire, így az okostelefonokra is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását