2024. június 15. - Jolán, Vid

Félezer magyar honvéd jött haza

Mintegy félezer magyar honvéd tért haza afganisztáni és koszovói fél éves békefenntartó missziójából; az egységek visszafogadó ünnepségét pénteken tartották Hódmezővásárhelyen.
2011. március 25. péntek 12:23 - HírExtra
A hazatért honvédek a nemzet érdekében vállalták a munkát és az ezzel járó veszélyt, ott, ahová Magyarország segítséget akart küldeni – mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter ünnepi beszédében. Hozzátette: a katonák azért dolgoztak, hogy a világ, benne Afganisztán és Koszovó jobb hely legyen, mint korábban volt, s ezzel biztonságosabbá váljon Magyarország helyzete is.

Az új honvédelmi vezetés arra vállalkozott, hogy Magyarország megújításával egy időben újjáépítse a magyar honvédelem egészét, rendkívül nehéz feladatok, nagyon hosszú út vár ránk - mondta a miniszter, hangsúlyozva, ebben a munkában számít a missziókból hazatértek tapasztalatára és tudására is.

Lázár János (Fidesz) polgármester köszöntőjében kifejtette, a város és lakosai támogatni fogják a Magyar Honvédség törekvéseit, Hódmezővásárhely helyőrségét.

Azt szeretnénk, hogy a jövőben olyan honvédség, olyan hadsereg legyen Magyarországon, amely megélhetést, tisztes egzisztenciát, és - amit talán még ennél is fontosabb - valódi és komoly társadalmi megbecsülést tud biztosítani mindannnyiuk számára - szólt a hazatért katonákhoz a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportját is vezető politikus.

Az ünnepségen a honvédelmi miniszter, Lázár János, valamint Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke elismeréseket adott át a szolgálatteljesítés során kiemelkedő munkát végző katonáknak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását