2024. május 3. - Tímea, Irma

Rendőr rangsor

A megyei rendőr-főkapitányságok tevékenységeinek összességét tekintve a borsodi az első a rangsorban - jelentette ki Kökényesi Antal vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány-helyettes, bűnügyi főigazgató a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság év
2008. február 26. kedd 12:20 - Hírextra

Mint mondta, ezt a személyes tapasztalatai alapján is megerősítheti, hiszen három évig állt a kapitányság élén. "A jól felkészült rendőri állomány mellett mindez annak köszönhető, hogy kiváló a kapcsolat az állampolgárok és a hatóság között, illetve a megyei rendőrségi állomány gyorsan és szakszerűen reagál az új jelenségekre, helyzetekre, intézkedései során pedig határozottan és szakszerűen lép fel" - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta: a kiemelt bűncselekmények mutatóiban - az országos adatok szerint - Borsod megye teljesített a legjobban.

Vereckei Csaba ezredes, megyei rendőrfőkapitány a részletek kapcsán közölte: az elmúlt esztendőben ismertté vált bűncselekmények nagy részét - 64,2 százalék - továbbra is a vagyon elleniek képezték, számuk azonban 4,7 százalékkal csökkent az előző évhez képest. Szintén csökkent a közrend elleni, - 15,1 százalék - valamint a közlekedési bűncselekmények - 3,2 százalék - száma, ezen belül jelentősen, mintegy 8 százalékkal mérséklődött az ittas járművezetések előfordulása.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2006-ban összesen 31.093, a tavalyi évben pedig 28.940 bűncselekmény vált ismertté, és míg két évvel ezelőtt a 46,8 százalékuk, addig 2007-ben 51,9 százalékuk tartozott a felsorolt "kiemelt" bűncselekmények kategóriájába. A megye ennek alapján a legeredményesebben dolgozó rendőri szerv az országban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását