2024. április 20. - Tivadar

Rongyrázás, persze mikor máskor

A tavaly decemberben diáktüntetők áldozatául esett 1977-es Rolls-Royce-szal érkezik április 29-i esküvőjére Kate Middleton.
2011. március 22. kedd 14:55 - HírExtra
A királyi arák általában igazi mesebeli hintóval érkeznek esküvőjükre, ám Vilmos herceg kedvese úgy döntött, szakít a hagyományokkal és utolsó hajadon útját egy 1977-es Rolls-Royce Phantom VI kényelmes ülésén teszi meg.

A borvörös és fekete színekben pompázó csodajárgány még tavaly decemberben megsérült, amikor egy csapat diáktüntető botokkal és üvegekkel támadt az éppen Károly herceget és Kamillát szállító autóra.

A királyi lovak és gépjárművek karbantartásáért, illetve őrzéséért felelős Royal Mews illetékesei kedden közölték, a szükséges festési és üvegjavítási munkálatok biztosan elkészülnek majd a nagy napra.

A ceremónia után
 
Az esküvőt követően az ifjú királyi párt már egy nyitott tetejű 1902-ből származó, lófogatos hintó szállítja majd a Buckingham-palotába. A különleges járművet még VII. Eduárd (1841-1910) koronázási ceremóniájának alkalmából készítették. Harminc évvel ezelőtt Károly herceg ezzel a hintóval érkezett a Szent Pál katedrálisba, majd esküvőjüket követően már Diana hercegnővel együtt köszöntötték az éljenző tömeget a járműből.

A kocsit általában a királynő használja, mikor a Nagy-Britanniába érkező különböző állami vezetőket fogadja.

Rossz idő esetén viszont az 1881-ben készült híres üveghintót veti majd be a királyi udvar. A fedett tetejű hintó hagyományosan a királyi arák járműve volt, így többek között Diana és Sarah Ferguson is ezzel érkezett az esküvőjére.

Károly herceg sajtóirodájának keddi közlése szerint összesen öt lófogatos hintó indul majd útnak a Westminster apátságtól. Az elsőben az ifjú pár, a másodikban a vőfély szerepét magára vállaló Harry herceg és Kate testvére, Pippa Middleton, a harmadikban a koszorúslányok ülnek majd. II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp herceg a negyedik hintóból követik majd figyelemmel az esküvői menetet. Az örömszülők, Károly herceg és Kamilla, Cornwall hercegnője, valamint Michael és Carole Middleton pedig utolsóként zárják a királyi nászmenetet.
Forrás: MTI/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását