2021. március 7. - Tamás

Esküvői jófejkedés herceg módra

Esküvői ajándékok helyett jótékonykodásra kéri az alattvalókat Vilmos brit trónörökös és menyasszonya, Kate Middleton.
2011. március 17. csütörtök 07:49 - HírExtra
A St. James-palota - Vilmos és édesapja, Károly walesi herceg közös londoni rezidenciája - szerdán közölte, hogy a fiatal trónörökös és kedvese külön esküvői ajándékalapot hozott létre, kérve az őket megajándékozni szándékozókat, hogy a nekik szánt tárgyi ajándékok helyett inkább ebbe az alapba fizessenek be adományokat. Lehet támogatni például hátrányos helyzetű fiatalok élethelyzetének javításáért tevékenykedő sport- és művészeti alapítványokat, tehetséges gyermekek érvényesülését segítő szervezeteket, vagy a természeti örökség megőrzését támogató kezdeményezéseket.

Az adományozók a http://www.royalweddingcharityfund.org/ honlapon megtalálják mindazon jótékonysági szervezeteket, amelyeket a most létrehozott ajándékalap a befizetésekből támogatni fog. Több tucatnyi szervezetről van szó, amelyeket a honlap - közös jellemzőik alapján - külön kategóriákba gyűjtve mutat be, és a befizetők kiválaszthatják a nekik legkedvesebbet.

Vilmos herceg és a polgári származású Kate Middleton eljegyzését tavaly november közepén jelentették be, az esküvő április 29-én lesz a londoni Westminster apátságban, az angol-brit monarchia ősi koronázó templomában. Ilyenkor mindig komoly gondot a jelent a meghívott vendégeknek, hogy milyen méltó - és lehetőleg egyedi - ajándékkal lepjék meg az ifjú párt.

Vilmos édesapja és édesanyja, Károly herceg és a néhai Diana hercegnő több mint hatezer értékes ajándéktárgyat kapott 1981. júliusi esküvőjére. A bahreini emír például drágakövekkel ékesített, tömör aranyból készült arab vitorláshajó-modellel lepte meg Károlyt és Dianát; az ajándék értékét egymillió - akkori - fontra becsülték.

A nagyszülők, II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg 2500 esküvői ajándéka között volt egyebek mellett egy versenyló. Winston Churchill, az akkor éppen ellenzékben lévő háborús győző exminiszterelnök pedig saját irodalmi alkotásainak teljes sorozatát küldte el az 1947 novemberében tartott menyegzőre.

Vilmos és Kate azonban már korábban tudatta, hogy semmi ilyesmire nem tart igényt, és azt fogják kérni a meghívottaktól, hogy személyes ajándékok helyett kijelölt jótékonysági intézmények javára adományozzanak az esküvő alkalmából.

Ezeknek az intézményeknek a listája szerdától hozzáférhető az ajándékalap honlapján.

Vilmos herceg jelenleg 23 jótékonysági szervezet fővédnöke, és Kate is tagja egy gyermekjótékonysági csoport kuratóriumának, az esküvő után pedig várhatóan még további hasonló intézményekben vállal majd vezető szerepet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását