2024. május 20. - Bernát, Felícia

MSZP: Schmitt és Orbán is mondjon le

Az MSZP szerint a sajtóban megszellőztetett botrányos ügyei miatt távoznia kell a magyar közéletből Lázár Jánosnak, Orbán Viktornak és Schmitt Pálnak is.
2011. március 20. vasárnap 14:12 - HírExtra
Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője vasárnap az MTI-nek elmondta, hogy a Blikk szerint Tiszafüreden lett kompenzációs listáról fideszes képviselő Lipcsey György Imre, a Hunvald György egykori, VII. kerületi szocialista polgármester nevével fémjelzett ingatlanpanama egyik vádlottja. Lipcsey pedig érdekelt egy kft-ben, amely az Orbán-család barátjához, Kékessy Dezsőhöz köthető. A szóvivő kitért arra is, hogy Schmitt Pált "esetleges titkosszolgálati kapcsolatokkal hozták hírbe". Török Zsolt a Lázár-hangfelvételt is kiemelte.

"Kékessyről már hallhattunk az Orbán-szőlők ügyében, de ő volt az az üzletember is, aki korábban segített az Orbán-család lakásából budai villát varázsolni" - mondta Török Zsolt az ingatlanpanama kapcsán.

Kitért arra is...

A szóvivő sajtóinformációkra hivatkozva kitért arra is, hogy Schmitt Pált a napokban "esetleges titkosszolgálati kapcsolatokkal hozták hírbe", és többek között arról cikkeztek, hogy a hatvanas években a bíróság jogerősen elítélte, majd amikor a nyolcvanas évek elején a Fórum Szálló Szervezési Iroda igazgatóhelyettese volt, "megúszott" egy olyan ügyet, amelyben két ismerősét elítélték, és ekkoriban dolgozott az Astoria Szállóban is, ahol belügyi tisztek tevékenykedtek és valószínűsíthetően lehallgatták a külföldi vendégeket. Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a közelmúltban egy internetes bejegyzésében azt írta, hogy az államfő "zavaros ügyei miatt" zsarolható.

Török Zsolt emlékeztetett arra, hogy Lázár János sokmillió embert sértett meg, mikor egy hódmezővásárhelyi közgyűlésen a város polgármestereként arról beszélt, hogy "akinek nincs semmije az életben, az annyit is ér." Ezzel pedig sokmillió magyar embert sértett meg. Egyébként is "gyanús körök lengik be a fideszes politikusokat, így pedig könnyű boldogulni, jelentős vagyonra szert tenni."
Forrás: MTI/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását