2024. április 18. - Andrea, Ilma

Alapos program vagy ravasz átverés?

Lezárult az egészségügy átalakítása kapcsán kezdett programtervezet társadalmi vitájának alapszakasza - közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón. Mikola István, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnök
2008. szeptember 4. csütörtök 20:51 - Hírextra
Lezárult a Biztonság és Partnerség: feladatok az egészségügyben 2010-ig címet viselő programtervezet társadalmi vitájának alapszakasza, a koncepcióhoz érkezett 130 javaslat nagy része a megkezdett folyamatokat támogatja - közölte Székely Tamás egészségügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón.

A támogató szakmai vélemények között egyebek mellett szerepel a szűrések, a prevenció erősítése, a nemzeti programok újratervezése és az egészségnevelés - tette hozzá a politikus. A kibővített tervezetről a kormány a jövő héten tárgyalhat, így októberben kerülhetnek az Országgyűlés elé a törvénymódosító javaslatok.

Székely Tamás szólt arról is, hogy az OPNI kérdésében Szabó Máté általános ombudsmannal megegyeztek abban: kerülni kell a pszichiátriai betegek stigmatizációját, ezért nincs szükség nagy pszichiátria intézmények létrehozására. Ám - mint hozzátette - elfogadta az ombudsman azon felvetését, amely szerint szükség van egy szakmai, módszertani központ létrehozására.

Mikola István, az Országgyűlés egészségügyi bizottságának fideszes alelnöke a miniszter szavaira reagálva sajtótájékoztatóján elmondta: a Biztonság és Partnerség programtervezet társadalmi vitája nem volt teljes, mivel a Fidesz mellett a teljes Nemzeti Egészségügyi Kerekasztalt is kihagyták az egyeztetésekből.

A korábbi egészségügyi miniszter hozzátette: a Fidesz szerint a program egy koncepciótlan, szakmailag megalapozatlan, a kormány túlélését szolgáló, a pénzkivonást rózsaszín ködök eregetésével leplezni akaró ravasz átverés.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását