2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Újabb ígéret: már szeptembertől használhatjuk az új metrót

Szeptemberben már közlekedhet a 2-es metró vonalán az új Alstom-szerelvény - közölte Nyáry Krisztián kommunikációs igazgató a Főpolgármesteri Kabinet ülése után.
2010. május 25. kedd 13:15 - HírExtra
Emlékeztetett arra, hogy a francia gyártó összesen 22 szerelvény szállítására kapott megrendelést a BKV-tól, de - három próbajármű kivételével - a szállítást nem kezdte meg ütemterv szerint, mivel nem sikerült megszereznie a végleges típusengedélyt. A BKV az idén márciusban bejelentette, hogy ha az Alstom június 30-áig nem szerzi meg a végleges típusengedélyt, kész a legsúlyosabb szankciókat érvényesíteni a céggel szemben, beleértve akár a szerződés felmondását is.

A határidő betartása érdekében ütemterv készült, amelyből az első, április 30-ára kitűzött feladatot, a minőségellenőrzési teszt eredményességét az Alstom határidőre teljesítette. Az ütemterv további szakaszainak teljesítése esetén az első szerelvény augusztusban-szeptemberben állhat forgalomba, azt követően minden hónapban további 2-3 szerelvény érkezhet. Ennek alapján a jövő év közepétől kizárólag új járművek közlekednek majd a 2-es metró vonalán.

A Főpolgármesteri Kabinet az új parkolási szabályozás kérdéseivel is foglalkozott. Nyáry Krisztián közölte: Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes beszámolójából kiderült, hogy június 3-án fogadhatja el új parkolási rendeletét a Fővárosi Közgyűlés, azt követően, hogy az Országgyűlés elfogadja a parkolást szabályozó törvényt. A főváros vezetése, a közgyűlési frakciók és a kerületek is egyhangúlag támogatják a Rogán Antal (Fidesz) és Kósa Lajos (Fidesz) által benyújtott törvényjavaslatot.

A törvénytervezet lényeges pontjai azonosak a főváros múlt év végi javaslatában foglaltakkal, amelyek szerint a piaci cégek helyett önkormányzati társaságokra bíznák a közterületi parkolóhelyek üzemeltetését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását