2024. május 5. - Györgyi

Az ezer halott hétvégéje

A bahreini rendőrség könnygázt vetett be vasárnap tüntetők ellen, akik lezártak egy fővárosba vezető főútvonalat, hatalmas káoszt okozva a közlekedésben - jelentették hírügynökségek szemtanúkra hivatkozva.
2011. március 13. vasárnap 10:18 - HírExtra
Úttorlasz

A tüntetők forgalomelterelő úttorlaszokkal zárták le az országutat, s emiatt több kilométeres kocsisor alakult ki a reggeli csúcsforgalom idején. A tiltakozók a biztonsági erők durva pénteki fellépése miatt tették ezt. A pénteki rendőrattakban több mint 700-an sebesültek meg.

A bahreini belügyminisztérium közlése szerint ugyancsak könnygázt vetettek be a biztonsági erők a főváros üzleti negyedében sátortáborozó tüntetők ellen. Ebben az akcióban a hivatalos közlések szerint nyolc rendőr sebesült meg.

Mikor lesz vége?

Omán több városában ugyancsak folytatódnak az ülősztrájkoló tüntetések. A demonstrálók egyik képviselője közölte, hogy mindaddig folytatják tiltakozó megmozdulásukat, amíg a hatóságok nem teljesítik követekéseiket. A hatalom súlyosan téved, ha arra számít, hogy a tüntetések kifulladnak - szögezte le Száid al-Hásemi.

Ádenben, Jemen második legnagyobb városában vasárnap két tüntető belehalt az előző napi tüntetések feloszlatásakor elszenvedett sérüléseibe - közölték kórházi források. Ezzel hétre emelkedett a szombaton, majd az éjszaka a tüntetők és a rendőrök között folytatódó összecsapások halálos áldozatainak a száma.

Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását