2023. január 30. - Martina, Gerda

Újra itt a torkos csütörtök

Több mint 1200 vendéglátóhely vesz részt a Torkos Csütörtök akcióban, amelyet idén március 10-én tartanak. A magyar gasztronómia népszerűsítése érdekében útjára indított akció keretében évről évre többszázezer vendég "torkoskodik".
2011. március 8. kedd 19:57 - HírExtra
Az akcióhoz mindazon éttermek és vendéglátóipari egységek csatlakozhattak, akik vállalják, hogy március 10-én egész nap – teljes nyitva tartási idejük alatt – a la carte kínálatukból 50 százalékos kedvezményt biztosítanak a számla végösszegéből a helyben fogyasztásra. 

A magyar néphagyomány és szokásrend egyik kiemelt jelentőségű időszaka a farsang, amely számos érdekes, már-már elfeledett népszokásnak ad teret. Ilyen például a farsang elejét jelző regélő hétfő vagy a farsang "farkát" jelölő három jeles nap, a húshagyókedd, a hamvazószerda és a torkos csütörtök. Torkos csütörtökön – annak ellenére, hogy a húsvéti 40 napos böjt kezdetét jelentő hamvazószerdát követően ünnepeljük – ismét szabad volt húst fogyasztani, sőt bizonyos területeken a csütörtöki torkoskodás "kötelező" volt, már csak a farsangi maradékok elfogyasztása céljából is.

Az akcióban részt vevő éttermek listája megtalálható az Magyar Turizmus Zrt. által létrehozott www.menjunkenni.hu honlapon, amely idén több új funkcióval is bővült.

Az étteremkeresővel nemcsak irányítószám, település vagy név szerint lehet keresni, hanem megtalálhatók az akadálymentesített, illetve bankkártyát, étkezési utalványt vagy üdülési csekket elfogadó éttermek is. Egy másik funkció segítségével látható az is, hogy mely éttermekben hosszabbítják meg a Torkos Csütörtök akciót.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását