2024. május 18. - Erik, Alexandra

Új uniós ügynökség

2011. március 3-án ünnepélyes keretek között nyitották meg az Európai Unió legújabb ügynökségét Ljubljanában.
2011. március 4. péntek 07:10 - HírExtra
Az Energiaszabályozók Együttműködési Ügynökségének (Agency for the Cooperation of Energy Regulators – ACER) ünnepélyes megnyitóján a soros tanácsi elnökség képviseletében Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter vett részt. Az eseményen az Európai Bizottságot Günther Oettinger energiaügyi biztos, míg az ügynökségnek otthont adó Szlovéniát Borut Pahor miniszterelnök képviselte.

Fellegi Tamás az ünnepélyes megnyitó előtt kétoldalú energetikai tárgyalásokat folytatott Darja Radić szlovén gazdasági miniszterrel, melynek legfontosabb témáját a két ország villamos energia és földgáz kapcsolatainak kiépítésével összefüggő lehetőségek megvitatása jelentette – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

Az ügynökség megnyitása alkalmából rendezett konferencián elmondott beszédében Fellegi Tamás hangsúlyozta: az ügynökség felállítása az első konkrét lépés a 2014-re kiépítendő uniós belső energiapiac létrehozása felé vezető úton.

Az Európai Unió fontos szerepet szán az ACER-nek a belső energiapiac kialakítása és működésének szabályozás kapcsán olyan kiemelt területeken mint a transzparens költségallokációs mechanizmus kialakítása és a helyi szabályozó hatóságok együttműködésének segítése és támogatása.

Az előadást követően Fellegi Tamás kérdésre válaszolva közölte: Magyarország jól áll a 3. uniós energiacsomag hazai jogrendbe történő átültetésével. A kormány még tavaly benyújtotta az erről szóló törvénytervezetet az Országgyűlés számára, amely várhatóan két-három héten belül megszavazza az előterjesztést.

A 3. energiacsomag legfontosabb elemei a rendszerirányító társaságok tulajdonosi szétválasztására vonatkozó rendelkezések, amelyek úgy kerülnek átvételre a magyar jogrendbe, hogy mindhárom lehetséges megoldást opcióként kínálja majd fel a jogszabály – tette hozzá a miniszter.
Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását