2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Legyen ön is szép!

A szépség és a szépségipar a mindennapi életben rendkívül fontos szerepet tölt be. Van akinek kevésbé fontos, van akinek jobban, de a szépet mindenki szereti.
2011. március 3. csütörtök 07:38 - HírExtra
Gondoljunk csak bele, ha egy átlagos napon felszállunk a buszra, és több lehetséges ülőhely közül választhatunk, biztosan azt fogjuk választani, amely mellett egy vonzó külsejű férfi vagy nő ül. Nem tudatosan döntünk így, számunkra ez a természetes.

Valami hasonló történik a karrierünk során is. Azt szokták mondani, hogy a szép nők könnyebben boldogulnak az életben, mint akik nem rendelkeznek ezzel a tulajdonsággal. Ez azért nem igaz ilyen sarkalatos formában, de van benne valami.

Egy állásinterjúra nyilván az önéletrajzunk és a képességeink alapján hívnak be minket. Azonban manapság már számos képzett, jó szakember van, aki dolgozni szeretne, ezért mindenki megfelelő lenne az adott állásra. Ekkor az interjúztató más szempontokat is figyelembe fog venni. Nyilván a szimpátia is fontos sok esetben, de a szépség és az ápoltság is. Azt az embert fogja választani a megfelelő jelöltek közül, akire jobb ránézni, ápoltabb, kellemesebb megjelenésű.

Nem csak a nők, hanem a férfiak esetében is ez a helyzet. A nőknél talán jobban előtérbe kerül, főleg olyan munkahelyeken, ahol nem a szakmai a hozzáértés az elsődleges. Éppen ezért, ha állásinterjúra megyünk, vagy megpályázunk egy másik pozíciót, mindig ügyeljünk a megjelenésünkre. Nem kell mindenkinek filmsztár szépségűnek lennie, a lényeg az igényes, nem kihívó megjelenés. Sokan esnek abba a hibába, hogy túlöltöznek egy-egy ilyen alkalomra, vagy a nők túl sok sminket kennek magukra. A megnyerő azonban ebben az esetben is a természetes megjelenés.

Több felmérést végeztek a szépség és a karrier témájában, mind a nők, mind a férfiak körében. Az eredmény az lett, hogy a férfiak esetében közel nem olyan fontos a megjelenés, mint a nőknél. Azonban a felsővezetők közel 80%-a úgy gondolja, az sem jó, ha egy nő túl szép, ugyanis hátráltathatja a karrierjüket.

A magasabb pozíciók eléréséhez ezek szerint nem szabad túlságosan szépnek lenni, mivel ez a hátrányunkra lehet. Ilyen körökben egy nőt talán nem vesznek eléggé komolyan, ha túl jó a megjelenése. Azonban ha visszafogott, természetes, ebben az esetben sem lehet gond. A felmérés szerint a férfiaknak csak 20%-a gondolja azt, hogy a felsővezetők esetében fontos a szépség. A megjelenés mindenképpen az, de az nem egyenlő a szépséggel.

Tehát a szépség a munkánk során kétélű fegyver lehet: egyes esetekben előnyt kovácsolhatunk belőle, máskor pedig hátrányunk lehet. Éppen ezért oda kell figyelnünk, hogy mikor használjuk a képességeinket, és mikor milyen a fellépésünk.

A megfelelő megjelenéssel nagyon sokat javíthatunk a helyzeten. Mi nők tudjuk, hogyan lehet hatni a férfiakra, és a férfiak is tudják, mivel tudnak reánk hatni. A munkahelyi kapcsolatok is sok esetben ezen alapulnak: ha szimpatikusak vagyunk egymásnak (vagyis szépnek, de legalábbis vonzónak találjuk a másikat), több segítséget adunk neki, és mi is többet kapunk attól, akinek mi vagyunk rokonszenvesek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását