2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Válogatott ondóval és petesejttel a szép utódokért

Egy kizárólag "szép" embereket összeboronáló társkereső honlap nemrégiben olyan fórumot nyitott, ahol alaposan megválogatott ondó- és petesejtdonorjaival szemrevaló kisbabák születését segíti elő. A szolgáltatást "csúnyák" is igénybe vehetik - hívták fel a figyelmet a szervezők.
2010. augusztus 7. szombat 17:50 - HírExtra
A BeautifulPeople.com kezdeményezése nem aratott osztatlan sikert az internethasználók körében: sokan közülük az "elragadtatott nárcizmus" csúcspontjának tartják. A 2002-ben Dániában létrehozott honlap csak "szép embereknek" szól; ahhoz, hogy az esztétikai elismerésre vágyó pályázó regisztrálhasson, el kell fogadtatnia fényképét a népes társaság tagjaival.

Mintegy 600 ezer ember még fizetni is képes azért 190 országból, hogy ebben a torzképűeket kirekesztő, virtuális közösségben élhessen. Néhány hete az is megtörtént, hogy száműztek a honlapról 5000 tagot, mert felszedtek pár kilót és ezért a többi felhasználó "túl rútnak" bélyegezte őket. Greg Hodge, a honlap Los Angelesben élő, jóképű brit főigazgatója szerint az új Fertility Forum (termékenységi fórum) jószándékú megoldás azon szülők számára, akik tartanak attól, hogy egy kis szörnynek adnak életet és "nemes törekvés azoknak, akik nehezen fogannak meg".
"Azok a párok és egyedülállók, akik nem tudnak megfoganni, igénybe vehetik a fórumot, legyenek bár szépek vagy csúnyák. A sperma- és petesejtdonorok a honlap tagjai, vagyis szép emberek, akik átmentek az oldal válogatási tesztjein" - magyarázza.

"Az elején haboztunk, hogy az ajánlatot kiterjesszük-e a csúnyákra is" - teszi hozzá Robert Hintze, a honlap kék szemű, sármos dán alapítója. "Ugyanakkor mindenki, még a rusnyák is bájos gyerekekre vágynak, és nem lehetünk önzők" - mondja.

Greg Hodge hangsúlyozza, hogy rögtön óriási kereslet volt a vonzó donorokra. "El lehet képzelni ezt egy olyan honlap esetében, ahol a tagok Brad Pittre, George Clooney-ra vagy Angelina Jolie-ra hasonlítanak" - tette hozzá egy kávézóban Beverly Hillsben, ahol még a leghétköznapibb figura is úgy néz ki, mint egy hollywoodi sztár.

A honlap nem húz anyagi hasznot ebből a "piacból", és pusztán látogatottságát akarja növelni azzal, hogy összehozza a donorokat és a megrendelőket.

A 30 éves Lisa Bluemel azért csatlakozott a BeautifulPeople.com honlaphoz, hogy "másokkal találkozzon és bővítse ismeretségi hálózatát", de azt sem tartja nagy bajnak, "ha románc születik ezekből a találkozásokból". Úgy döntött, hogy ezen a fórumon keresztül ő is felajánlja petesejtjeit. "Természetesen az intelligencia és az egészség a legfontosabb, de miért ne lehetne megpróbálni, hogy a gyerek a legjobb vonásokat egyesítse? Ki nem tenné ezt meg a gyermekéért?".

Richard Paulson, a dél-kaliforniai egyetem orvosi karának meddőségi és reproduktív endokrinológiai osztályának vezetője nem "veszélyesnek vagy fenyegetőnek", inkább "mulatságosnak" tartja a fórumot. "Egy internetes oldalon közzétett információk alapján keresni a jövendőbelit, akár házasság, akár gyermeknemzés céljából, ez a legjobb esetben is naivitás" - vélekedik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását