2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kadhafi: én vezetem a forradalmat

Moammer Kadhafi líbiai vezető, akinek hatalmát példa nélküli lázadás fenyegeti, kedden kijelentette, hogy a "forradalom vezetője" marad hazájában, és hangsúlyozta: nincs hivatalos tisztsége, amelyről lemondhatna.
2011. február 22. kedd 17:40 - HírExtra
A Líbiát közel 42 éve vezető Kadhafi a televízióban közvetített beszédében kijelentette, hogy nem hagyja el Líbiát, inkább hazájában mártírhalált fog halni. Külföldi - csádi, marokkói és tunéziai - zsoldosokat is bevetett Moammer Kadhafi líbiai vezető a tüntetők ellen - állította egy Líbiából Egyiptomba menekült fiatalember, aki részt vett a tripoli rezsim megdöntésére szervezett megmozdulásokban.

Az al-Bayda városból érkezett egyetemista elmondta, hogy a múlt hét szerdáján mintegy háromszáz ember tüntetett a város utcáin. A rendőrség egy órával a megmozdulás kezdete után könnygázt vetett be, s mivel a tömeg nem oszlott szét, lőni kezdett.

Másnap folytatódott a megmozdulás, és a Szaddám nevű fiatalember szerint akkor már franciául beszélő csádi, marokkói és tunéziai zsoldosok is részt vettek a tömegoszlatásban. A múlt hét pénteken a nyilatkozó szerint a zsoldosok mintegy 40 embert öltek meg az al-Bayda melletti Sahatban. A két településen két nap alatt összesen 150 volt a halálos áldozatok száma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását