2024. május 19. - Ivó, Milán

Hátbaveregették magukat a kékek

"Bűn nem maradhat büntetlenül", jelentette ki dr. Tóth Tamás dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány, a Budapesti Rendőr-főkapitányság 2010-es évet értékelő értekezletén.
2011. február 21. hétfő 14:59 - HírExtra
Az értekezleten jelen volt Tarlós István, Budapest Főpolgármestere és dr. Hatala József r. altábornagy, Országos Rendőrfőkapitány.

Az évértékelőn a Budapest Rendőrfőkapitánya ismertette a tavalyi év főbb eredményeit, kitért a közbiztonság helyzetét befolyásoló társadalmi folyamatokra és azok rendészeti vonatkozásaira. Kiemelte a szervezet átvilágításának és változások bevezetésének szükségszerűségét, a rendőri
reagálás felgyorsítására tett erőfeszítéseket, azok már látható eredményeit, a közterületi jelenlét erősítését. A közterületi jelenlét növelésének köszönhetően tavaly 8 százalékkal emelkedett a tettenérések száma, közel 9.000 esetben indult meg a büntetőeljárás az elkövető helyszíni elfogása alapján.

A bűnügyi területet is érintette az átvilágítást követő változás az ésszerűség és a kerületek tehermentesítése, valamint a még meglévő energiák kiaknázása érdekében. A fővárost érintő bűnözés struktúráját tekintve megállapítható, hogy továbbra is a vagyon elleni bűncselekmények állnak az első helyen, a regisztrált bűncselekmények közel 70 százalékát teszik ki.

Dr. Tóth Tamás r. dandártábornok a szakterületek értékelése után feladatokat határozott meg az idei évre vonatkozóan. Legfőbb célként jelölte meg az állampolgárok rendőrségbe vetett bizalmának erősítését, amely elképzelhetetlen a kulturált, segítőkész rendőri intézkedések, valamint a kiérkezési idő további csökkentése nélkül.

Az értekezleten felszólalt dr. Hatala József r. altábornagy, Országos Rendőrfőkapitány, aki elismerően szólt a fővárosi rendőrség tavalyi évéről, a fővárosi rendőri munka sokszínűségéről, kollegáink átlagon felüli megterheléséről, az elvégzett feladatokról, és további elvárásokat
fogalmazott meg a BRFK személyi állománya számára.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását