2022. szeptember 24. - Gellért, Mercédesz

Kína és India is lekörözi az USA-t

Amerikában nemcsak a gazdasággal vannak bajok. Az USA elveszítheti erőfölényét a tudományban és a kutatásban is, Kína és India a két trónkövetelő.
2011. február 19. szombat 09:42 - HírExtra
A nagy feltörekvő gazdaságok, mint Kína és India fenyegetik az Egyesült Államok vezető pozícióját a kutatásban. Az amerikai kutatók tudományos publikációinak száma 1996-2008 között 20 százalékkal zsugorodott, - mondta Caroline Wagner az Amerikai Szövetség a Tudomány Fejlődéséért (AAAS) éves ülésén Washingtonban. Más országok, mint Kína, India rohamosan fejlődnek, felzárkóznak.

Kína már most megelőzte az Egyesült Államokat a természettudományos és a műszaki kutatási publikációk terén.. Ha ez a tendencia folytatódik, 2015-re Kína minden területen átveszi a vezetést az Egyesült Államoktól., mondta a Pennsylvania egyetem professzora. Jelenleg Kína még mindig elmarad a tanulmányok minőségét tekintve, de a különbség csökken.

A professzor szerint ahelyett, hogy fokozná a versenyt, Washingtonnak inkább arra kellene törekednie, hogy egy "globális kutatói közösség" jöjjön létre, és felgyorsuljon a tudományos adatok cseréje.

Forrás: vilagtudomany.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását