2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Életet adó vörösbor

Az egészséges élet titkát a vörösborban érdemes keresni, tudósok szerint ugyanakkor ez nem jelent garanciát a hosszú életre. Megállapításukat arra alapozzák, hogy olyan anyagot találtak a vörösborszőlők héjában, amely megvédi az öregedés hatásaitól a szív
2008. július 4. péntek 20:03 - Hírextra
A reszveratrol - a szőlőszemek organikus alkotóeleme - lelassította a kísérleti egerek öregedését, ha hosszú időn keresztül nagy adagot kaptak belőle, várható élettartamukat azonban nem minden esetben hosszabbította meg.

Azaz - mondja Rafael de Cabo, az Egyesült Államok Nemzeti Öregedési Intézetének munkatársa - jobb minőségű életet élhetünk, de nem feltélenül hosszabbat, mivel a reszveratrol meghosszabbíthatja a tevékeny, aktív, élet idejét.

A tanulmány kifejti: a reszveratrol a szív öregedése és az elhízás ellen hat, valamint erősíti a csontszövetet és növeli a csont folyadéktartalmát, ami a csontritkulás elleni védekezésben segít. A szer akadályozza a hályog kifejlődését is.

Az anyag hatása olyan, mint egy kalóriaszegény diétájé. Abban azonban a tudósok kételkednek, hogy a vörösbor eleget tartalmazna belőle ahhoz, hogy csupán borivással megússzuk az öregedés tüneteit.

Ha a reszveratrol az emberekre is úgy hat, mint a legyekre, gilisztákra, halakra és egyéb állatokra, akkor egy újabb nagy lépést tehet a tudomány a szívbetegségek, a csontritkulás és más betegségek elleni küzdelemben.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását