2024. február 26. - Edina

Sorra buknak le az emberrablók

Február 9-én és 14-én újabb három férfit fogott el a rendőrség, a főváros VI. és XXI. kerületében akiket egy tavaly novemberi emberrablással gyanúsítanak.
2011. február 16. szerda 07:59 - HírExtra
Eddig hat embert vett őrizetbe a rendőrség, akiket a tavaly novemberben elkövetett emberrablással gyanúsítanak. Február 9-én, a főváros VI. kerületében, a Szinyei Merse utcában, és 14-én, a XXI. kerületben, az Erdősor utcában, újabb három embert fogtak el, akik a gyanú szerint szintén
részt vettek az emberrablásban. A rendőrség indítványozta a három férfi
előzetes letartóztatását.

Mint ismeretes az áldozatot egy XIII. kerületi áruház éttermébe csalták, majd telefonjából és diktafonjából az elemeket és akkumulátort kivették, s egy korábbi üzleti kapcsolatukból fennmaradt tartozás kiegyenlítésére kényszerítették. A halálosan megfenyegetett, fogva tartott férfi laptopján átutalta a pénzt a fenyegetőknek, akik ezt követően szabadon engedték.

A támadók azonban további pénzt követeltek, mire a férfi a rendőrséghez fordult. A nyomozók november 16-án, az étteremben beszerzett információk alapján, a helyszínen elfogták a banda fejét és egyik társát, majd még azon a napon egy harmadik  gyanúsítottat is Nyíregyházán. Néhány nappal később Budapesten egy további, majd november 28-án egy újabb gyanúsított került rendőrkézre, szintén a fővárosban, végül január 6-án, szintén Budapesten elfogtak egy vecsési férfit is, aki ellen két elfogatóparancs is érvényben volt.

Mind a hat gyanúsítottat őrizetbe vették, s a bíróság előzetes letartóztatásba is helyezte őket. Az ügy egy gyanúsítottja, Bruder Balázs, még mindig szökésben van. Az ügyben a további eljárást - emberrablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - a Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett bűnözés Elleni Főosztály Szervezett Bűnözés Elleni Osztálya folytatja le.

Forrás: Havaria
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását