2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Szócska: nyílt pályáztatás van

Nincsenek előzetes döntések, az állami egészségügyi intézmények vezetői posztjára kiírt pályáztatás nyílt, várják a szakmai jelentkezőket - mondta Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár.
2011. február 15. kedd 19:54 - HírExtra
Az államtitkár hangsúlyozta, a szaktárcának az az érdeke, hogy a legjobb szakmai program valósuljon meg. Szócska Miklós kedden egyeztetett az állami fenntartású egészségügyi és háttérintézmények vezetőivel egyebek között a múlt héten kiírt pályázatokról. A jogszabályváltozásból adódó helyzet miatt döntöttek az általános tisztújítás mellett, más konkrét oka ennek nem volt - közölte az államtitkár.

A nemzeti erőforrás minisztere a múlt héten mintegy húsz egészségügyi intézet csaknem harminc vezetői posztjára írt ki pályázatot.

A Magyar Nemzet hétfői számában azt írta: a pályázatok kiírására a legtöbb esetben az lehet a magyarázat, hogy a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény korábbi módosítása szerint a törvény hatálya alá tartozó vezetői megbízások automatikusan átalakulnának határozatlan idejű megbízásokká, ha február 28-ig nem írnak ki pályázatot a posztokra. A lap kitért arra: az általa megkérdezett érintettek közül többen is azt állítják, csak a közlönyből tudták meg, hogy a jövőben nagy valószínűséggel nem számítanak a munkájukra.

Szócska Miklós hétfőn azt mondta, több érintettet telefonon előre tájékoztatott a tervezett intézkedésekről, akiket nem tudott elérni, azoktól elnézést kér.

Az államtitkár keddi tájékoztatóján ismét elnézést kért azoktól a vezetőktől, akiket nem tájékoztatott előre. Elmondta, azokat, akik szerepeltek a mobiltelefonja névjegyzékében, megpróbálta elérni még a közlöny megjelenése előtt.

Az egyeztetésen az államtitkár beszámolója szerint szó volt az intézmények szakmai programjáról is, a vezetőket az aktuális problémákról kérdezte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását