2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Veszélybe került a tanácsadói rendszer működése

Az átgondolatlan kamarai törvény módosítás miatt veszélybe került a kamarai tanácsadói rendszer működtetése. Az MSZP frakció végig tiltakozott az ellen, hogy kamarai biztost nevezzenek ki az agrárkamara tevékenységének felügyeletére.
2011. február 4. péntek 13:45 - HírExtra
A helyzet, amibe most az agrárkamarák kerültek tarthatatlan. A kamarai biztos több felszólítás, és levél ellenére nem jegyezte ellen a rendszer fenntartásához nélkülözhetetlen hitelszerződés hosszabbítást, ami azzal a következménnyel jár, hogy a munkatársak, köztük 250 gazda tanácsadó nem kap fizetést, nem tudják fenntartani az ügyfélszolgálati iroda hálózatot.

A kamarai rendszer fenntartását Uniós források is támogatják, amelynek kifizetése utólag, a szabályoknak megfelelő elszámolás után, néhány hónapos késéssel történik. Ezért létkérdés a likviditási hitel biztosítása.

Ha ez nem történik meg időben, ennek az lesz a következménye, hogy 30-40000 gazdálkodó, akinek eddig a kamarai tanácsadó segített az Uniós támogatások igénylésében, segítő nélkül marad, illetve túlterheli az egyébként is szűkös kapacitású falugazdász hálózatot.

Felszólítjuk a vidékfejlesztési miniszter urat, ha már felállították ezt a felesleges posztot, sürgősen avatkozzon be a folyamatokba, és biztosítsa a tanácsadó hálózat zavartalan működését.

A termelőknek e nélkül is elég a bajuk, hiszen az látszik, hogy a minisztérium a nagy stratégiai ötleteken túl képtelen megfelelő segítséget adni, a súlyos károkat szenvedett növénytermesztőknek, illetve a dioxinbotrány negatív piaci következményeit elszenvedő állattenyésztőknek.

Áll Gőgös Zoltán a Parlament Mezőgazdasági bizottságának alelnökének közleményében.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását