2020. július 10. - Amália

Kormányablak: már 22 ezren kértek segítséget

A Kormányablakok munkatársai működésük első hónapjában összesen 22.638 ügyben nyújtottak segítséget a hozzájuk forduló ügyfeleknek.
2011. február 4. péntek 13:32 - HírExtra
A legnagyobb érdeklődés a pénzügyi támogatások igényléséhez, valamint az aktuális
kormányzati intézkedésekhez kapcsolódó ügyekben mutatkozott.

2011. január 3-án nyitottak meg a fővárosi és megyei kormányhivatalok integrált ügyfélszolgálati irodái, a Kormányablakok, amelyek munkanapokon 8 órától 20 óráig tartó, ügyfélbarát nyitva tartással állnak rendelkezésre. A januári statisztikai adatok az állampolgárok kiemelt érdeklődését jelzik. Az év első hónapjában összesen 21.459 ügyfél fordult a Kormányablakokhoz, az ügyfélszolgálatos munkatársak 22.638 ügyben nyújtottak segítséget.
Legtöbben, 1620-an, a nyíregyházai irodát keresték fel.

Az állampolgárok közel fele általános ügyekben kért tájékoztatást, míg a többi esetben a megkeresés valamely konkrét ügykörhöz kapcsolódott. A legtöbb ügyintézés az egyéni vállalkozói tevékenység folytatását, a terhességi gyermekágyi segélyt, a GYED-et, a családtámogatási ellátásokat és az elektronikus tulajdoni lap másolatának letöltését érinti. A legnépszerűbb
ügytípus 2371 megkereséssel az ügyfélkapu létesítése volt.

Az ügyfélszolgálati munkatársak szerint az állampolgárok olyan, nem az ügyfélszolgálatok hatáskörébe tartozó ügyekkel kapcsolatban is a Kormányablakokhoz fordulnak, mint a szociális segélyezés, a nagycsaládosok gázár-támogatása, a nyugdíjváltozással kapcsolatos kérdések, a személyi jövedelemről szóló adóbevallás leadása, vagy tájékozódás az adókedvezményre-jogosultságról. Az integrált kormányzati ügyfélszolgálati iroda munkatársai ezekben a kérdésekben is átfogó tájékoztatást nyújtanak.

A területi közigazgatásért és választásokért felelős államtitkárság folyamatosan bővíti nemcsak az ügyfélszolgálati irodákban intézhető ügyek, hanem a Kormányablakok helyszíneinek számát is. A kormány célja, hogy 2013. végére az egyablakos ügyintézés minél több ügykörben megkönnyítse minden állampolgár életét.

Áll a Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkárság közleményében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását