2024. május 5. - Györgyi

Mindenki aláírta az MDF kódexét

Minden parlamenti párt frakcióvezetője aláírta az MDF által kidolgozott "Kódex a Tisztességes Politikáért" című hétpontos dokumentumot - jelentette be Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
2008. október 7. kedd 14:06 - Hírextra
Ez azért fontos, mert talán lépésváltás történik a magyar politikai gondolkodás és kultúra területén - fogalmazott az ellenzéki politikus. Hozzátette: úgy tűnik, a többi parlamenti párt is belátta, nem normális, ami az elmúlt időben Magyarországon történik.

Herényi Károly még hétfőn napirend előtt ismertette a kódex tartalmát, amelyben szerepel, hogy a tisztességes politikai kultúrában soha, semmilyen körülmények között nincs helye törvénytelen vagy morálisan elfogadhatatlan eszközök alkalmazásának.

A kódex alapján a választott országgyűlési képviselőtől elvárható, hogy megbízatásához méltó magatartást folytasson. Tisztességes politikában nincs helye politikai vetélytárs illegális megfigyelésének, lehallgatásának, ő vagy családja burkolt vagy közvetlen megfenyegetésének.

Tisztességes politikai kultúrában az adott szónak súlya van. Felelősségteljes politikai kultúrában minden választott képviselő egyértelműen elhatárolódik a szélsőséges, erőszakos szerveződések minden formájától, érkezzen az bal- vagy jobboldalról - olvasható a dokumentumban.

Herényi Károly elmondta, hogy a kódexet még tovább pontosítják, aminek eredményeképpen szerinte a magyar politikai élet színvonala emelkedhet.

Arra az újságírói kérdésre, miszerint az MDF támogatja-e az SZDSZ költségvetési plafonról szóló törvényjavaslatát, a frakcióvezető azt mondta, a javaslattal minden parlamenti párt egyetérthet, hiszen a mindenkori kormányok túlköltekezését korlátozni kell.

Az SZDSZ törvényjavaslata azonban módosításra szorul, az MDF szerint a gazdaság élénkítésre kellene többet fordítani a megtakarított pénzből - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását