2024. április 27. - Zita

Tarlós: állami gondozásba helyeznék a kórházakat?

A főpolgármester szerint egységesen "állami gondozás alá kell venni" a fővárosi kórházakat.
2011. február 2. szerda 17:42 - HírExtra
Tarlós István és Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár azt mondta, a 12 egészségügyi intézmény átadásához még a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyása és kormányzati döntés is szükséges. Arra a kérdésre, mikor adják állami kézbe az egészségügyi intézményeket, a főpolgármester azt mondta, ez sok dologtól függ, lehetséges időpontokként említette a június végét, illetve a december végét. Közölte azt is, hogy Szentes Tamás főpolgármester-helyettes a helyén marad, "nem lesz kirúgva".

A városvezető ugyanakkor jelezte: Szentes Tamás kicsit túlbuzgó módon, "rutintalanul" a szakmai egyeztetéseken tovább ment, mint lehetett volna, amikor fel akart menteni kórházvezetőket. Mint mondta, Szentes Tamásnak erre nem volt felhatalmazása, jóváhagyása. Arra a kérdésre, miért nincs a sajtótájékoztatón a helyettese, egyebek mellett azt mondta, "kíméletből nincs itt".

Közölte azt is, Szentes Tamástól "bizonyos jogköröket" megvont, például azt, hogy az önkormányzaton kívüli emberekkel beszélje meg az egészségügyi kérdéseket, továbbá megerősítette, hogy helyettese nem hozhat személyi kérdésekben önálló döntéseket.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását