2024. május 4. - Mónika, Flórián

Az NBH-t is meglepte a Teve utcai támadás

A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) "egy eszkalálódó történet részének" tekinti a rendőrpalota elleni támadást, ezért a jövőben fokozottabb figyelemmel kísér minden információt - mondta az MTI-nek a hivatal egyik, magát megnevezni nem kívánó vezető munkatárs
2007. február 13. kedd 18:21 - Hírextra
Voltak információk arra vonatkozóan, hogy épületek, intézmények elleni támadásra készülnek csoportok, de hogy konkrétan a Rendőrségi Igazgatási Központ fővárosi, Teve utcai épületét éri támadás, nem gondolták - mondta a Nemzetbiztonsági Hivatal munkatársa. Hozzátette: arról sem volt tudomásuk, hogy keddre virradóra ilyen súlyú merényletre készülnének emberek, csoportok vagy szervezetek.

Az NBH munkatársának véleménye szerint a XIII. kerületben lévő épület elleni támadás összefüggésben áll az őszi zavargásokkal, egy "eszkalálódó történet része". A hivatal munkatársai a rendőrséggel együtt nagy erőkkel nyomoznak a támadók kézre kerítése érdekében - jegyezte meg.

A titkosszolgálatokat is felügyelő kancelláriaminiszter múlt hét szerdán azzal indokolta a Kossuth téri kordon március 15-ig történő fenntartását, hogy hiteles információk vannak arról: szélsőséges csoportok meg akarják osztani a rendőrség erejét, összehangolt tervekkel "erőszakos cselekedeteket készítenek elő", akcióik fő célja a Kossuth tér megszerzése.

Szilvásy György hangsúlyozta, hogy tavaly október 23. után nőtt az Országház épületének veszélyeztetettsége, illetve a biztonsági kockázat a Kossuth téren. Hozzátette: megszaporodtak az épület elleni fenyegetések, szélsőséges csoportok olyan tervet is készítettek, hogy megpróbálnak bejutni a Parlament épületébe.

Ehhez kapcsolódva elmondta, hogy egyes politikusok rendszeresen kapnak fenyegetéseket, magán- és hivatalos programjaikat megpróbálják megzavarni.

Ugyanaznap a Nemzetbiztonsági kabinet ülésén a Kossuth téri védelmi zónával kapcsolatos szakmai döntésekről tárgyaltak. Megállapították, hogy 2006 szeptembere óta a biztonsági kockázat a Kossuth téren jelentősen nőtt és állandósult.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását