2024. május 5. - Györgyi

Kössön ön is biztosítást!

A hétvégén történt földrengés során számos ingatlanban keletkezett kár elsősorban Komárom-Esztergom megyében.
2011. január 31. hétfő 21:57 - HírExtra
A K&H Biztosítóhoz hétfő délig 36 bejelentés érkezett, de a becslések szerint ennek többszöröse várható. Számos biztosítónál lehet választani kiegészítő fedezetet földmozgás esetére
a hagyományos lakásbiztosítások mellé, így az a földrengéskor keletkezett károkat is fedezheti.

Sok kárt okozott a földrengés Oroszlányban és a környező településeken. A Vértes egyes falvaiban szinte minden ház megrepedt, s főleg a régi kémények ledőltek. A földmozgás kockázatra kötött biztosításokkal rendelkezők számára a biztosítók megtérítik a kárt.

A földkéreg mozgása folyamatos és természetes jelenség és az esetek nagy részében csak műszerekkel érzékelhető. A hirtelen földrengés viszont hatalmas pusztítást végezhet, házakat és egész utcákat dönthet romba. Ezért mindenképpen tanácsos a lakásbiztosítás mellé olyan kiegészítő biztosítást választani, amely fedezi a földrengés okozta károkat.

"Aki a lakásbiztosítása mellé kötött kiegészítő biztosítást földrengés kockázatra, számíthat a biztosító segítségére. Az ügyfeleink nagy része előrelátó volt, hiszen országosan a lakásbiztosítással rendelkező ügyfeleink 75 %-a rendelkezik földrengés, földmozgás kiegészítő fedezettel.

Ez az érték Komárom megyében 83, Veszprémben 95, Fejérben 88 százalék. Ma 36 bejelentést regisztráltunk a szombati földrengés kapcsán ebből csak három ingatlan nem
rendelkezett a földrengés biztosítással. Valószínű, hogy a napokban jóval több bejelentést érkezik hozzánk. Kollégáim folyamatosan mérik fel a károkat, de az eddigiek alapján úgy tűnik, szerencsére a károk többsége nem jelentős.

Leginkább a falakban történt repedéseket és a kéményeket kell javítani. A ma felvett esetek becsült kártartaléka 6,6 millió forint." - mondta dr. Hangyási István, a K&H Biztosító kárrendezési vezetője.

A K&H Biztosító ügyfelei telefonon, a cég fiókjaiban valamint az interneten keresztül is megtehetik kárbejelentésüket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását