2022. december 10. - Judit

No Orbán Day - tüntetés a kormányfő ellen

No Orbán Day - ezzel a címmel szervez Orbán-, kormány- és Fidesz-ellenes demonstrációt a TGM és a Kertész Ákos nevével fémjelzett radikális(abb) baloldal. Vajon mennyien mennek el kedden a Fidesz székháza elé?
2011. január 28. péntek 17:24 - HírExtra
"A Szociáldemokrata Párt kezdeményezésére 1946. február 1-jén, az 1946. évi I. törvénycikk értelmében Magyarország államformája királyság helyett köztársaság lett, ezzel jogilag is végleg véget ért a monarchia és a gyalázatos Horthy-korszak. Ma újra cselekedni kell a demokratáknak, mert újra van egy politikus, aki tekintélyelvű, diktatórikus országvezetést kényszerít a szabadságszerető többségre" - indokolják a Facebookon a szervezők a tüntetés miértjét.


TGM: két dolog biztos

"Két dolog biztos ebben a pillanatban Magyarországon. Az egyik, hogy a többség még mindig Orbán Viktort támogatja. A másik pedig, hogy hideg van" - tolmácsolta a HírExtrának reményeit a keddi tüntetéssel kapcsolatban a baloldali filozófusként ismertté vált Tamás Gáspár Miklós utalva arra, fogalma sincs, mennyi embert tud a radikálisabb baloldal megmozgatni egy ilyen akcióval.

Mindenesetre TGM és a többi szervező is bizakodik az első No Orbán Day sikerével kapcsolatban.

Tehetik is, hiszen a politikusok elleni hasonló tiltakozások a Facebook és egyéb közösségi portálok elterjedésével mindennapossá váltak a világban. Októberben például már a második No Berlusconi Day-t rendezték Olaszországban az egyre inkább  közutálatnak örvendő kormányő ellen, az alábbi videó tanúsága szerint nagy sikerrel:


Vajon nálunk milyen fogadtatása lesz az első No Orbán Day-nek?

Mondjunk NEM-et a diktatúrára! – NO ORBÁN DAY
Időpont: 2011. február 1. 17.00 óra
Helyszín: Fidesz székház (1088 Budapest, Szentkirályi utca 18.)
Verset szaval: Kertész Ákos, Kossuth-díjas író
Beszédet mond: Tamás Gáspár Miklós, filozófus, Márton László, közíró

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását