2024. május 11. - Ferenc

Csökkentek a késések

A MÁV szakemberei kedd éjszaka is teljes intenzitással folytatják a Kelenföldnél megrongálódott biztosítóberendezés helyreállítását, ami előreláthatóan jövő hétfőig tart.
2008. július 29. kedd 22:44 - Hírextra
A kedd reggel leszakadt felsővezeték miatt a biztosítóberendezés kábelei a jelfogó helyiségben összeégtek, a reléket tartó vas álványzatok a hő hatására megolvadtak, meggörbültek; a szakembereknek köszönhetően azonban a késések tovább csökkentek - tájékoztatta a MÁV korábban az MTI-t.

A délutáni órákra 15-20 perces időre csökkent a pályaudvaron keresztül Székesfehérvár és Pusztaszabolcs felé közlekedő vonatok késése. A Tatabánya-Győr-Hegyeshalom felé közlekedő vonatok néhány perces késéssel tudnak áthaladni a pályaudvaron - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint írták, a késések, valamint a torlódások miatt nem közlekednek továbbra sem a martonvásári elővárosi vonatok. Az elővárosi vonatok helyett az utasokat a távolsági személy és gyorsvonatok szállítják el.

Az összeégett és megolvadt több száz kábelérpár és a reléket tartó vas álványzatok cseréit a kivitelező csak a hétfői üzemkezdetre tudja véglegesen garantálni. Addig a személyszállító vonatok néhány perces késéssel tudnak csak a pályaudvaron átmenni.

Reggel a vonatok csak 70-80 perces késéssel tudtak közlekedni a pályaudvaron keresztül Dunántúlra, illetve a Dunántúlról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását