2024. május 5. - Györgyi

Pálinkás: az MTA örömmel együttműködik

Molnár Ágnes, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai koordinációért felelős államtitkára Pálinkás Józseffel, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnökével folytatott megbeszélést a megújuló fejlesztéspolitikáról.
2011. január 25. kedd 07:20 - HírExtra
Egyetértettek abban, hogy az innováció csak akkor lehet a gazdasági növekedés forrása, a tudomány és a kutatás akkor válhat kitörési ponttá, ha a fejlesztési forrásokat hatékonyabban és világos alapelvek mentén használják fel.

Az államtitkár stratégiai együttműködésre törekszik a Magyar Tudományos Akadémiával az európai uniós és az Innovációs Alap forrásait hasznosító pályázati rendszer megújításában.

Magyarország gazdasági növekedéséhez elengedhetetlen, hogy megőrizzük a munkahelyeket és újakat hozzunk létre. Ehhez azonban szükséges a kis- és közepes vállalkozások megerősítése, a tudományos élet és az innováció támogatása, a hazai termékek és szolgáltatások hozzáadott értékének növelése. Az Új Széchenyi Terv ehhez a célkitűzéshez minden szükséges feltételt biztosít.

Az Akadémia elnöke fontosnak tartja, hogy a felfedező kutatásoktól az innovációig ívelő pályázati konstrukciókat alakítsanak ki, amelyben a kutatásfejlesztés és innováció minden eleme egyformán hangsúlyosan jelenik meg.

A megbeszélésen Pálinkás József kifejtette, hogy az MTA a magyar tudományos élet egészének köztestületeként örömmel vállal részt az együttműködésben. Az intézmény elnökeként minden eszközzel segíteni kívánja egy átlátható pályázati rendszer kialakítását, amely a források hatékony felhasználását eredményezi.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a napokban veszi át a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatalhoz benyújtott pályázatok kezelését. A tárgyaló felek egyetértettek abban, hogy az átvett pályázatok támogatási szerződéseinek felülvizsgálatát el kell végezni és a lehető leggyorsabban le kell zárni, meg kell kezdeni az érvényes szerződéssel rendelkező pályázatok kifizetését.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását