2024. március 29. - Auguszta
A világ valamennyi kultúrájában használnak szerelmi vágykeltőket, azaz afrodiziákumokat. Ezek célja, hogy gyönyörrel ajándékozzák meg a szerelmeseket. Mi megmutatjuk, mely ételekkel és illatokkal tudja elvarázsolni párját.
2011. január 23. vasárnap 08:13 - Kancsár Edina
Legendás vágykeltők

A maják és az egyiptomiak előszeretettel alkalmaztak mézet vágykeltőnek, az indiánok fahéjjal kenték be férfiasságukat, hogy jobb szeretők legyenek, a gránátalma jótékony hatásáról pedig már a Káma-Szútra is említést tett. A legendák szerint Casanova ötven osztrigát fogyasztott el reggelente, hogy az segítse őt nem mindennapi szexuális életében.

A legtöbb vágykeltő hatással bíró fűszert és növényt könnyedén beszerezhetjük, sőt, akár saját konyhánkban is megtalálhatjuk. Íme néhány afrodiziákum:

Borsmenta

A virágzatából és a levelekből készült főzetet elsősorban tea formájában fogyasztják, de illóolaját kockacukorra is cseppenthetjük. Közvetlenül szeretkezés előtt javasolt a készítmények elfogyasztása, mely elsősorban a merevedést segíti elő.

Bazsalikom

A hinduk szent növénye: hitük szerint egészséget, termékenységet és örömteli nemi életet ajándékoz a növény. A bazsalikomot frissen érdemes fogyasztani, felhasználása igen egyszerű, hiszen rengeteg ételbe használjuk.

Datolya

Az arabok legkedveltebb gyümölcse, hitük szerint növeli a spermaszámot. Ezt ugyan semmi sem bizonyítja, az viszont kétségtelen, hogy magas cukortartalma elegendő energiát biztosít egy hosszú szeretkezésekhez.

Ginzeng

Ez az egyik leghíresebb afrodiziákum, ugyanis több mint kétezer éve ismert vágykeltő hatása. Ázsiában fiatalító szerként és életelixírként is tisztelik, ami nem is meglepő, hiszen bizonyított tény, hogy erősíti az immunrendszert.

Gyömbér

Az ázsiai növényt szinte az egész világon ajánlják, mint szerelmi vágyfokozót. Serkenti a vérkeringést, így a szerelmi aktus során hőhullámokat okoz a testben, mely fokozza a nemi vágyat. Erős aromájú illóolajként is vágyfokozó hatása van.

Osztriga

Magas fehérje, foszfor- és jódtartalma jó hatással van a potenciára és serkenti a nemi vágyat is. Nemcsak az erekció meghosszabbítására, az impotencia és frigiditás megszüntetésére is használják.

Petrezselyem

Az egyik legrégebbi ajzószer. Fogyasztása értágulatot okoz, ezért férfiaknál erősíti a merevedési reflexet. A petrezselyem szárát ajánlott rágcsálni, vagy leveleinek forrázatát meginni. Ha például főznek egy jó levest sok petrezselyemmel, vagy köretnek petrezselymes krumplit tálalnak, az jó hatással lehet a nemi életükre.

Szerecsendió

Nemcsak íze, illata is bódító, izgató hatású. Állítólag mézzel és tojással elkeverve fokozza a legnagyobb nemi izgalmat is.

Zeller

A népi hagyományok legismertebb vágyfokozója a zeller. A hiedelmek szerint felfrissíti a fáradt férfi minden porcikáját és növeli szexuális étvágyát.

Varázslatos illatok

Az illatok is növelhetik a szexuális vágyat, nem véletlen hogy óriásira dagadt a parfümkereskedelem. Azonban téves lenne azt hinni, hogy egy különleges parfümmel könnyedén ágyba vihetik párjukat… Az igazi vágykeltőket általában illóolaj, aromalámpa és füstölők formájában szokták használni.

Ilang-ilang olaj

A szerelem illatának is nevezik, amit az édes illatú virágzatból készítenek. A tapasztalatok szerint oldja a testi és lelki görcsöket.

Jázminolaj

A jázminbokor különleges illatú fehér virágzatából préselik. Illata erőteljes, meleg, édes és bódító: úgy tartják hogy lazító hatása van és megakadályozza a korai magömlést, illetve fenntartja a szexuális érdeklődést.

Koriander- és Köményolaj

Mindkét illat rendkívül érzéki. Az olajat a növény magjainak vízgőz-desztillációjával nyerik, a fűszeres végeredmény bujaságra ösztönző hatással bír.

Rózsaolaj

Már sok-sok éve csábítanak vele a nők és asszonyok. A rózsa illata dopamint szabadít fel, ami sajátos boldogsághormon: azok a nők, akik használják, nemcsak másokra hatnak vele, hanem saját magukra is… Vagyis kívánatosabbnak és szebbnek érzik magukat tőle.

„Szerelmi” amulettek

A kövek és az ásványok hatásának van tudományos magyarázata is: az emberi szervezet számára ugyanis bizonyos ásványi anyagok életfontosságúak. A cink és a magnézium például „felügyeli” a nemi szervek működését.

Nem véletlen tehát, hogy elterjedt az egyes ásványok nyakban történő hordása is. Igaz, külsőleg nem túl hatásosak, de hittel együtt elképzelhető, hogy működtek. Hiszen bizonyított tény, hogy a gondolat és hit ereje, gyakran minden más módszernél hatékonyabb.

Az afrodiziákum szó eredete
A gyönyörű és izgató istennő, Aphrodité mítoszához kapcsolódik az elnevezés. Az istennő csodálatos varázsövéhez hasonló hatású szereket nevezték el afrodiziákumnak. A mondák szerint Aphrodité egy kagylóban látta meg a napvilágot, mely elvitte őt egészen Ciprus partjáig.

A tengerből kikelve, a szárazföldön léptei nyomán csodálatos virágok és fák fakadtak. Ezek a növények (kékvirágú lótusz, mirtusz, gránátalma, menta) ettől fogva Aphroditének hódoltak, és szerelmi szerként vonultak be a köztudatba, így hát fokozzák a szerelmi lázat, a lankadt férfiasságot, csakúgy, mint a kagyló és a legtöbb puhatestű állat is.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását