2024. április 19. - Emma

Vágyfokozó receptek az intim pillanatokra

Egy kis trükkel könnyen feldobhatjuk szexuális életünket, nem is kell hozzá más, mint egy kellemes vacsora, finom ételekkel. A HírExtra ajánlatát olvashatják!
2009. október 4. vasárnap 18:25 - Kővári Adrienn
Egy párkapcsolatban, ahogy telnek az évek, egyre könnyebben fennáll az ellaposodás kockázata, sokan panaszkodnak arra, hogy már nem olyan a szerelmük, mint régen, s lehet, hogy csak a megszokás tartja össze őket. A mondás szerint a hetedik év mindenképp kritikus, így igencsak fel kell készülnie az embernek, ha nem akarja, hogy kapcsolata véget érjen.

A HírExtra ebben szeretne megoldást nyújtani, így összeszedett pár vágyfokozó receptet, melyek segítségével megpróbálhatják feldobni unalmas kapcsolatunkat. A közös főzőcskézés és vacsora már önmagában emelheti az este fényét, ha még ehhez meggyújtunk pár hangulatos gyertyát, felteszünk egy kellemes zenét, máris egy különleges estének lehetünk a részesei. Egy próbát mindenképpen megér!

Mik is ezek a vágykeltők?

Vágykeltő ételek
Spárga, mandula, füge, avokádó, mangó, bazsalikom, banán, sárgarépa, osztriga, burgonya, ananász, eper, málna, szarvasgomba, articsóka, durián, fenyőmag, búza, mustár, méz, szerecsendió, fahéj, feketebors, sáfrány, zeller, gyömbér, a fokhagyma, retek, paradicsom
Maga az afrodiziákum szó a görög szerelem és szépség istennője, Aphrodité neve után született. Minden kultúrában fontos szerepet játszottak, így ez nem egy új keletű dolog, nem egy trendről van szó. Egyes ételek képesek fokozni a vágyat, s ezeket mindig is kihasználtak az impotencia ellen, vagy a frigiditás megszüntetése végett.

Ha használták is őket minden korban, nem feltétlenül mindig ugyanúgy. Általában minden kultúrában máshogyan jelentek meg ezek a vágyfokozók. Dél-Amerikában az orron keresztül szippantották fel a különféle porokat, akár a kokaint is. Míg a XVI. században a különféle füstölőkre esküdtek. Két évszázadra rá a beöntés terjedt el, hiszen a végbélben sokkal könnyebben felszívódnak a hatóanyagok. Akkoriban agávé- vagy mandragórabort, illetve ópiumot használtak.

Az illatok is meghatározó szerepet játszanak a vágykeltésben. Ma már rengeteg finom parfümöt lehet kapni, így nem szorulunk azokra a régi afrodiziákumokra, mint az ámbra, vagy a pézsma. Mindkettőt állatokból vonták ki, de ma már mesterségesen is elő lehet őket állítani.

Mézes-fahéjas barackpuding

Évszázadok óta afrodiziákumként ismert a méz, amit leginkább magas cukortartalma miatt érdemelt ki. Hamar felszívódik az emberben, így élénkít, és boldogsághormont is termel, ráadásul a szervezet kémiai folyamatait is felgyorsítja. Szinte bármi jó, ami mézből készül, vagy kapcsolatba hozható vele.

Hozzávalók:

• Fél kiló őszibarack (mindegy milyen)
• 2 dl joghurt
• fél dl méz
• 1 kk. őrölt fahéj
• fél vaníliarúd
• egy csipet só

Lecsöpögtetjük a barack levét, majd húsz perc alatt puhára főzzük a fahéjjal, vaníliarúddal, sóval, és a saját levével. Ha már puha, akkor hozzáadjuk a joghurtot, s megint felforraljuk. Ezután vegyük le a tűzről, majd ha már nem annyira forró, akkor adjuk hozzá a mézet.

Olvasztott csokoládé

Az egyik legkönnyebben elkészíthető finomság, ami csak emelni tudja a randi hangulatát, kivéve akkor, ha egyikünk nem szereti az édességet. Olvasszunk fel kedvenc csokoládénkat forró vízgőz felett, ízesítsük ízlés szerint, majd válasszunk hozzá olyan gyümölcsöket, amik szintén vágyfokozóak. Ilyen a banán, az eper, és a málna.

Hozzávalók:

• 10 dkg tejcsokoládé
• 10 dkg étcsokoládé
• 0,5 dl tejszín
• 2 teáskanál konyak (vagy rum, vagy kakaólikőr)

Igaz, állítólag a csokoládénak semmilyen vágykeltő hatása sincsen, ugyanis tudósok megállapították, hogy hiába tartalmaz fenil-etilamint, ami serkentőnek számít, ugyanis csak akkor van ránk hatással, ha nagyon-nagy mennyiségben fogyasttjuk, de ez minimum 250 darab táblát jelentene. Ennek ellenére nyugodtan próbálkozhatunk ezzel a finomsággal, veszíteni semmit sem veszthetünk vele.

Csokis fügecsók

Hozzávalók:

• 10 dkg szeletelt étcsokoládé
• 24 darab friss vagy szárított füge
• 10 dkg aprított pisztácia vagy makadámdió

Ez szintén egy egyszerű, s nagyon finom édesség. Ha e mellett döntünk, akkor olvasszuk fel a csokoládét, majd a fügéket mártogassuk bele, és utána hempergessük meg őket a pisztáciában, majd tegyünk be őket egy sütőpapírral kibélelt tálba, s végül hűtsük le a hűtőben a finomságokat.

Akár saját recepteket is kitalálhatunk a különféle vágyfokozókból, ennek már csak a saját fantáziánk szabhat határokat. Igaz, ha kicsit egyhangúnak találjuk kapcsolatunkat, akkor ne ezektől a vágyfokozóktól várjuk a csodát. Sokkal többet ér, ha leülünk beszélgetni, vagy elmegyünk közösen nyaralni. Az afrodiziákumok egy vicces és romantikus vacsorának lehetnek az alapjai, ami egy hétköznapi randinak felel meg a legjobban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását