2024. május 2. - Zsigmond

Nemzetközi összefogás a Szigetért

A Yourope nevű, hatvannégy európai fesztivált tömörítő egyesület nyílt levélben kéri Tarlós István főpolgármestert, hogy változtassa meg a Sziget Fesztivált "ellehetetlenítő" területhasználati díjról szóló döntést.
2011. január 21. péntek 13:15 - HírExtra
 A nemzetközi szervezet MTI-hez pénteken eljuttatott nyílt levelében olyan értékes jelenségként írják le a Sziget Fesztivált, amely Magyarország jó hírét terjeszti a kulturális világban.

"Meggyőződésünk, hogy a Sziget olyan mérvadó demokratikus értékek hordozója, mint a tolerancia és a kommunikáció" - fűzik hozzá.

A Yourope emellett a fesztivál gazdasági jelentőségét is hangsúlyozza, mondván: munkát ad a fővárosiaknak, a beszállítóknak, a művészeknek, illetve a rendezvény turistákat is vonz Budapestre.A szervezet jelképértékűnek nevezi, hogy a Sziget Fesztivál színhelye az európai országokat összekötő Duna által körülölelt óbudai Hajógyári-sziget.

A Yourope tájékoztatása szerint a szervezet tagjai között tudhatja többek között a dán Roskilde, az angol T in The Park, az osztrák Nova Rock, a holland Pinkpop, a belga Rock Werchter, a spanyol Benicassim, illetve a szerb EXIT és a szlovák Pohoda fesztiválokat.

A főpolgármester korábban elmondta, hogy a fesztivál szervezőinek az előző városvezetés által kalkulált díjtételek alapján két és milliárd forintot kellene fizetniük, de a Sziget ebből "nagyon komoly kedvezményt fog kapni".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását