2024. május 24. - Eszter, Eliza

Lemaradt a hibridautó

A vonattal utazók értek gyorsabban célba, vagyis a Nyugati pályaudvarra az Európai Mobilitási Hét Eljutási versenyén. A Ferihegyi repülőtérről a szerelvénnyel egyidőben induló benzines és környezetbarát hibridautó lemaradt a versenyben.
2007. szeptember 17. hétfő 11:46 - Hírextra

Budapest Főváros Önkormányzata hétfőn, a Közösségi Közlekedés Napján rendezte meg az Eljutási versenyt a Budapesti Közlekedési Szövetség, a BKV, a MÁV, a VOLÁNBUSZ és a Budapest Airport bevonásával.

Reggel 7 óra 38 perckor indult el három csapat Ferihegy 1 termináljáról a Nyugati pályaudvarra. A résztvevők vonattal, illetve autóval startoltak. A személygépkocsik között az volt a különbség, hogy az egyik benzines, a másik környezetbarát hibridüzemű volt. Estükben nem az idő volt a meghatározó a versenyben, hanem a károsanyag-kibocsátás mértéke.

A környezetbarát autó a verseny mintegy 25 kilométerén 1,25 liter benzint fogyasztott, azaz 1,2 literrel kevesebbet, mint a hagyományos benzinmotorral hajtott másik autó. A járművek kibocsátását tekintve a hibridautó 1,8 kilogrammal kevesebb széndioxiddal terhelte a levegőt a másik járműhöz képest.
A MÁV nemrégiben új vasúti megállót épített a Ferihegy 1 terminálnál, ahonnan 24 perc alatt érkeztek meg a versenyzők a Nyugatiba, autóval ugyanezt a távot 50 perc alatt teljesítették a résztvevők.

Az akcióval azt sikerült bebizonyítaniuk a szervezőknek, hogy a személyautó helyett érdemesebb a közösségi közlekedést választani, mert nemcsak gyorsabb, hanem olcsóbb, pontosabb és kisebb környezeti kárt okoz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását