2024. április 26. - Ervin

Legalább ezt nálunk komolyan veszik

Az elmúlt időszakban sorozatosan láttak napvilágot sajtóhírek, melyek az EU más tagországaiban nem megfelelő minőségű, mérgező élelmiszerek forgalomba kerüléséről számoltak be.
2011. január 21. péntek 17:16 - HírExtra
Magyarországon szigorú élelmiszerlánc-felügyeleti rendszer működik, amely egységesen a termőföldtől a fogyasztó asztaláig, az élelmiszerlánc teljes szakaszában elvégzi az ellenőrzéseket .

A szabályozás nemzetközi mércével mérve is példaértékű módon képes megvalósítani a teljes élelmiszerlánc felügyeletét, amelyben különös súlyt kap a lakosság tájékoztatása is. A hazai piacra kizárólag biztonságos és megfelelő minőségű élelmiszerek kerülhetnek. Ezt tovább erősíti a tavaly nyáron bevezetett másodlagos élelmiszervizsgálat is.

Mindezekkel összhangban az Agrármarketing Centrum (AMC) a Baromfi Terméktanács kiadott közleményére reagálva jelzi: eddigi tevékenységét folytatva továbbra is minden lehetséges eszközzel támogatja a biztonságos magyar élelmiszerek, ezen belül a baromfitermékek piacra jutását is kül- és belföldön egyaránt. Az intézmény az elkövetkező időben fokozott hangsúlyt
kíván helyezni a biztonságos magyar élelmiszerek népszerűsítésére, segítve ezzel a magyar élelmiszeripari termékek piaci pozíciójának megerősítését.

Az AMC kiemelt szerepet szán a Kiváló Magyar Élelmiszer (KMÉ) védjegyet viselő termékek népszerűsítésének. A védjegyes termékek ellenőrzött forrásból származó, Magyarországon előállított élelmiszerek, melyeknek a hasonló termékeknél magasabb minőségét a szigorú védjegyhasználati követelmények és a folyamatos független minőségi ellenőrzések garantálják.

A magyar fogyasztók egyre gyakrabban találkozhatnak a már jól ismert jelöléssel, és vásárlásukkal minden jel szerint egyre többen szavaznak bizalmat a Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyet viselő termékeknek.
Forrás: Objektív Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását