2024. április 20. - Tivadar

Húsvéti balesetek

Hét balesetben nyolcan haltak meg szombaton és vasárnap az ország útjain - közölte Tímár Zoltán, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodájának vezetője az MTI-vel hétfőn.
2009. április 13. hétfő 12:36 - HírExtra
Tímár Zoltán a rendőrségi statisztikát ismertetve elmondta, hogy a hétvégén 33-an súlyosan, 60-an pedig könnyebben sérültek meg közlekedési balesetekben.
    
A súlyos és könnyű sérüléses balesetek közül több mint egy tucatnyiban az ittas vezetés is közrejátszott, a halálos balesetekben azonban nem.
    
A rendőrség csaknem ötezer alkalommal állított meg közlekedőket, és több mint száz embertől vették el a jogosítványt ittas vezetés miatt. A zéró tolerancia jegyében a rendőrség mindenkinek elveszi a vezetői engedélyét, aki alkoholt ivott, függetlenül attól, hogy mekkora az alkoholos befolyásoltság mértéke. 
    
Tímár Zoltán elmondta, hogy húsvét hétfőn is fokozott lesz az ellenőrzés az ország útjain, a rendőrség fontos célja az ittas gépjárművezetők kiszűrése.
    
Szólt arról is, hogy a nap végéhez közeledve sokan indulnak haza a rokonoktól, barátoktól, nagy lesz a forgalom az ország útjain.
    
A határátkelőhelyeken is erősödni fog a forgalom, elsősorban a szerb és az ukrán határon kell majd nagyobb forgalomra számítani. Késő délután Röszkénél, illetve Záhonynál nem zárható ki, hogy a belépésre több mint egy órát kell majd várni - jelezte Tímár Zoltán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását