2024. május 19. - Ivó, Milán

Új állam születik?

A nem hivatalos részeredmények alapján kimondható, hogy Dél-Szudán lakosságának túlnyomó része a függetlenségre szavazott - jelentették szerdán hírügynökségek a saját összesítéseikre hivatkozva.
2011. január 19. szerda 16:37 - HírExtra
A referendumot lebonyolító tíz tartomány többségében szerdán megkezdték a részeredmények előzetes kiadását, s már a töredék adatok összesítése alapján is biztos, hogy megvan az új állam kikiáltásához szükséges többség.

A tízből hét tartományban kerültek eddig napvilágra adatok, és az derül ki belőlük, hogy a szavazók 95-99 százaléka voksolt az elszakadásra az északi országrésztől. A részvételi arány 96 százalékos volt.

Nyugati Bahr-el-Gazál tartományban 94,6 százalék, a Lakes tartományban 99,9 százalék, Jonglei és Keleti-Egyenlítő tartományban 99 százalék támogatta a függetlenséget, és hasonló tendenciáról érkezett jelentés Warrap, Unity és Középső-Egyenlítő tartományokból.

Nyugati-Egyenlítő, Felső-Nílus és Északi Bahr-el-Gazál még nem tette közzé az adatokat, amelyek hivatalos összesítése és megerősítése február elején várható.




Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását